We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Engelska spelare varnar: ”Lämnar planen vid rasism”

2 1 0
09.10.2019

ENGLAND

The Times låter engelska landslaget skicka en rasismvarning till Prag och Sofia. ”Tammy Abraham: Jag lämnar planen om vi blir förolämpade”. Han är inte ensam. Chelseas anfallare berättar, ”Vi har haft flera möten om det. Harry Kane (lagkapten) sa även att om det inträffar och vi känner oss drabbade, så pratar vi med honom och om han är ense med oss så lämnar vi planen tillsammans. Om det drabbar en av oss, drabbar det oss alla”, påpekar Abraham. Även förbundskapten Gareth Southgate har gett sitt gillande. Engelska landslagsspelare har åtskilliga gånger utsatts för läktarasism vid bortamatcher. På fredag väntar Tjeckien och på måndag Bulgarien.

Daily Mirror viker också nästan hela förstasidan till Abrahams budskap. Krönikören Darren Lewis välkomnar en sådan markering, ”Englands stjärnor skulle skriva in sig i historieböckerna med att göra en gränsdragning för fotbollen mot rasism”. Mirror ger vänsterkrysset på sportettan till ”Moyes öppen för Evertoncomeback”, om Marco Silvas kräftgång med laget fortsätter.

Daily Mail sätter rejäl fart på tränarkarusellen. Ett exempel är ”Exklusivt: Man United identifierar Julian Nagelsmann som framtida tränare på Old Trafford, tysken kan bli Ole Gunnar Solskjaers ersättare”. Ett annat är ”Exklusivt: José Mourinho planerar sin comeback och tar sikte på att ersätta Mauricio Pochettino i sladdande Tottenham”.

The Sun förlänger tidsramen för Solskjaer. ”Exklusivt: Man United redo att sparka Solskjaer om det bli förlust mot Norwich, klubben har redan skrivit av Liverpool”. I går uppgav flera tidningar att Liverpoolmatchen kunde avgöra norrmannens öde. Matchen mot Norwich spelas en vecka senare, den 27 oktober.

Daily Telegraph understryker däremot att ”Man United är inställt på att satsa på Ole Gunnar Solskjaer”, och har tålamod med en lång omställningsfas.

Goal hävdar att ”Man United jagar Rice och Koulibaly oavsett Solskjaers framtid”. Det är Napolis backbjässe Kalidou Koulibaly och West Hams landslagsmittfältare Declan Rice.

LancsLive rapporterar att ”Burnley gör klart med svensk anfallare”. Det handlar om Joel Mumbongo, tidigare i Hellas Verona. Den svenska U19-landslagsspelaren har provspelat med Burnley sedan i somras, varit skadad, men debuterade för U23-laget i Premier League Cup i helgen. Enligt LancsLive är ett kontrakt nu påskrivet, medan Burnley bara bekräftar att Mumbongo stannar tills vidare. ”De närmaste månaderna vill jag spela så många matcher som möjligt och komma tillbaka till där jag var före skadan”, säger Mumbongo.

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport-rubriken ”Scala a pioli” är ordet för ”stege” men förstås också Milans tilltänkta........

© fotbollskanalen