We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Efter straffmissen: Även Pogba utsatt för rasism

3 1 0
20.08.2019

Rubrikämne i rött nedan

ENGLAND

Daily Star inleder de-omöjliga-översättningarnas dag i tabloiderna med en ”P”-orgie, ”Pogba Pen Pain”. Den beskriver fransmannen efter gårdagskvällens missade straff och därmed tappad poäng för Man United (1-1 mot Wolves).

Daily Mirror använder ordleken ”Sick as a Pog” för samma händelseutveckling. Rubriken skulle också kunna användas för en mörkare sida. Liksom Tammy Abraham i Chelsea förra veckan, har Pogba ta emot rasistiska smädelser på Twitter efter straffmissen i går. The Sun skriver även om dödshot.

Sky Sport-experten Gary Neville var irriterad över debatten som uppstod inför kamerorna mellan Pogba och förra veckans straffläggare Rashford inför den ödesdigra straffen. ”De borde varit bestämt i omklädningsrummet. Det är pinsamt”, frustade den forne Unitedspelaren, ”Det här är en straff för Manchester United, inte en tombola. Det här är inte korpen”.

The Times noterar under ”Pogbas straffmisär” (se där, en översatt rubrik) att Unitedtränaren Ole Gunnar Solskjaer inte bryr sig ett skvatt om kritiken. På frågan om han funderar på att ändra på systemet att låta Pogba och Rashford själva få bestämma vem som tar straffarna, svarar han, ”Nej, inte alls”.

Daily Mail fångar förutom Pogbas straffrustration även upp en yngre förmåga i fransmannens hemland. ”Exklusivt: Manchester City, Arsenal och Tottenham jagar Rennes 16-åriga underbarn Eduardo Camaviga”, som briljerade mot PSG i helgen.

The Athletic hävdar att Roland Nilssons namn finns bland de som surrar kring tränarposten i Sheffield Wednesday. ”Det är klart att jag skulle vilja träna Sheffield Wednesday, det är en fantastisk klubb”, säger Nilsson, som spelade i Wednesday 1989-1994. Men det är inte aktuellt ännu. ”För närvarande tränare jag det svenska U21-landslaget men om ett år så vet man inte vad som händer. Jag skulle gärna återvända till klubbfotbollen men just nu gillar jag det jag gör”, påpekar ”Rolle”

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport kommer med ett ”Ja” för Balotelli som presenterades som Bresciaspelare i går, och ett ”Nej” för Icardi som nobbat Monaco och inte heller vill till Napoli. Däremot suktar han efter Juve, till tandagnissel i Inter. På förstasidan finns också ett ”Larm för Sarri”.........

© fotbollskanalen