We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

16-åriga sensationen kan spela mot Sverige

2 1 0
30.09.2019

SPANIEN

Cadena Ser uppger att Spanien kan ha en liten överraskning åt Blågult. Barcelonas stjärnskott Ansu Fati är aktuell för EM-kvaltruppen mot Norge och Sverige i oktober. 16-åringen finns enligt radiokanalen med på förbundskapten Robert Morenos preliminära lista med 40 spelare. Dörren står i nuläget öppen för Fati även till U21-, U19- och U17-landslaget. På fredag presenterar Spanien sin a-trupp.

AS tycker sig se ett nytt lag under Zidane. ”Real Madrid är mer Cholista”, det vill säga mer Diego Simeone, tätare bakåt. Tidningen poängterar att efter debaclet mot PSG i Paris så har ”ligaledaren bara släppt till ett skott på mål på tre matcher”.

Marca flyttar fokus från tränare till lagkapten, till Sergio Ramos. ”Lagkapten kliver fram (när han som mest behövs)”. Tidningen menar att hans markering efter PSG, om att det var dags att agera och inte prata, inspirerat laget. ”Det finns ett före och ett efter Paris”, är en rubrik inne i tidningen, och nu hoppas Real på ett lyft även i Champions League. Brügge väntar i morgon. Däremot oroar sig tidningen fortsatt över Eden Hazard, som varit blek, bara haft fyra skott och inte gjort mål. ”Vid den här tidpunkten förra året hade han sju mål och två assist”, upplyser Marca. Några blågula inslag i dagens Marca: bekymren för Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani fortsätter. CD Tacón förlorade igen (1-2 mot Madrid CFF) och ligger nu nära nedflyttningsplats efter bara tre poäng på fyra matcher. Ingen lycka för Alexander Isak heller, Real Sociedad förlorade (2-3 mot Sevilla) och Isak får efter sitt halvtimme långa inhopp en stjärna på skalan noll till tre – samma som anfallsrivalen Willian José. John Guidetti fick vara med om något så ovanligt som en startplats och en seger med Alavés (2-0 mot Mallorca), men svensken fick också bara en stjärna.

Mundo Deportivo skriver om Isaks inhopp: ”Isak – räckte inte till. Bara ett försök och det var offside”. Förstasidan handlar om något helt annat. Under ”Öppnar en väg” synar MD hur Ter Stegens utsparkar kan vara ett anfallsvapen, som när Luis Suárez gjorde mål i senaste matchen.

Sport ser föga förvånande ljust på Barcelonas framtid. ”Optimism med Messi” gäller nu när stjärnan är tillbaka och kan lyfta laget. Samtidigt har dock Sport ”Konfidentiellt: Spänning mellan truppen och klubbledningen”. Sport hävdar vidare att Sergio Ramos riskerar fyra matchers avstängning för att ha förolämpat domaren i matchen mot Atlético. I så fall skulle El Clásico vara i fara. Mötet med Barcelona är den tredje ligamatchen som väntar Real från och med nu.

ENGLAND

Daily Star ger chansen till översättningen ”Brucetalt slagna” (”Battered ’n Bruced”). Kanske är den ändå något bättre än Steve Bruce lag........

© fotbollskanalen