We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

"Rabatt-Bendtner" häcklad - kan inte träffa målet

1 1 0
05.09.2019

Dagens rubrikämne i rött längst ned

ENGLAND

Daily Mirror är ett exempel på att engelsk press skriver mer om rasismen mot Romelu Lukaku än den italienska. ”Sparka ut dem ur Europa”, är ett förslag från Paul Ince. Det gäller förstås varken offer eller förövare. Den fd engelska landslagsspelaren, med Inter på sin cv, vill att klubbar ska kunna stoppas från Europaspel om fansen skämmer ut sig med rasistiska tillmälen.

The Guardian tar facklan vidare. Sedan Paul Pogba, Marcus Rashford, Tammy Abraham och Kurt Zouma fått rasistiska kommentarer på Twitter har den sociala nätverkstjänsten kritiserats häftigt. Twitter uppger nu att över 700 kränkande kommentarer mot fotbollsspelare plockats bort de senaste två veckorna.

Daily Mail ger plats åt att ”Förbundsbas attackerar arroganta U21-spelare”. England gjorde ett svagt EM i somras och Les Reed i förbundsledningen reagerar på spelarnas attityd. ”Man får ha lite swagger, men det får inte gränsa till arrogans”, säger han.

The Times har samma uttalande från Reed på sin sportetta, men bjuder på en del annat. Som dåliga nyheter för Man City. Tidningen uppger att backen Aymeric Laporte blir borta minst året ut efter sin meniskoperation.

The Athletic har en annan skadad Cityspelare i fokus, Leroy Sané. Enligt utmärkte journalisten Raphael Honigsteins uppgifter är 23-åringens entourage missnöjda med Guardiolas beslut att spela honom i Community Shield, där han blev skadad. Bayern München väntas göra ett nytt försök att värva Sané i januari. I artikeln medger Bayerns sportchef Hasan Salihamidzic samtidigt för första gången att taktiken att värva Callum Hudson-Odoi inte var den smartaste. Klubben hade en överenskommelse med 18-åringen i vinterfönstret. Men Chelsea vägrade sälja honom, uppretade av att Bayern snackade vitt och brett om spelaren i medier. ”Det fanns anledningar till att vi gick tillväga som vi gjorde. Men jag är självkritisk nog att erkänna att vi kunde handskats med det bättre”, säger Salihamidzic.

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport sparkar med benen till ”Can Can Juve”. En tysk varitédans satte fart på rubrikskrivandet i går. Emre Can sparkade bakut efter att ha blivit kickad från CL-truppen men tog sedan ett steg tillbaka. GdS: ”En trupp så här........

© fotbollskanalen