We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

”PSG plockar bort Neymars tröjor”

2 2 0
13.08.2019

FRANKRIKE

RMC Sport ser ytterligare tecken på att Neymar blivit en persona non grata i Paris. Merchandise med 27-åringen syns inte längre till i PSG-butiken mitt emot Parc des Princes, där han i helgen hånades av fansen. Brasilianska UOL Esporte var först ut med uppgiften att klubbshopen slutat sälja tröjor med Neymars namn. Neymars namn finns nu bara kvar på några småprodukter medan spelare som Mbappé, Verratti, Di Maria, Cavani och Marquinhos tar plats.

L’Equipe viker ännu en gång förstasidan åt turbulens kring Frankrikes mest omtalade brasse. ”En El Clásico om Neymar”, konstaterar tidningen, och placerar Barcelona och Real Madrids klubbmärken vid sidan om PSG-spelaren. L’Equipe ser det som en prestigekamp mellan klubbarna om Neymar. Barça ser en möjlighet att göra sig av med Coutinho. Reals president Pérez ser en möjlighet till en galáctico. Tränare Zidane är mer tveksam. Och Neymar/PSG? ”Skilsmässan” kallar tidningen matchen mot Nimes i helgen, och ser ingen återvändo efter fansen starka reaktioner.

Le Parisien konstaterar att ”Neymar föredrar Barça”. Tidningen påpekar att Barça erbjuder Coutinho, värderad till 120 milj euro, och 60-80 milj euro i pengar. Men PSG ser Coutinho som för högt värderad och vill ha mer cash. Klubben är under order från Qatar att inte sälja Neymar för billigt. I så fall får han stanna. Dybala eller Coutinho ses som alternativ om Neymar försvinner. Le Parisien noterar också att Zlatan Ibrahimovics polare Maxwell lämnar PSG av personliga skäl. Han har jobbat kvar på ledarsidan som sportslig koordinator. Orsaken till brytningen med PSG är schismen med ex-frun i Brasilien som anklagat honom för bland annat misshandel och dödshot. Maxwell återvänder nu till sitt hemland inför den juridiska processen.

France Football viftar med en Premier League-special denna vecka. I den finns en intervju med Liverpools supersympatiske Virgil Van Dijk. Förutom familjen och fotbollen – i den ordningen – dyker en annan passion upp i sista svaret. FF: ”Besökte du Disneyland efter att ha vunnit CL?”. Van Dijk: ”(med allvarlig min) Nej, men det borde jag gjort. Ni fattar inte hur mycket jag tycker om det stället. Jag är ett stort fan. Jag har varit där så ofta. Jag är ett jättefan, precis som mina barn. Jag vill dit så snart jag kan igen”. Det finns också en bonusfråga. FF: ”Vilken fråga glömde vi ställa?”. Van Dijk: ”Bor du fortfarande kvar i Ole Gunnar Solskjaers hus?”. Svaret på den frågan blir alltså hängande i luften.

ENGLAND

Daily Mirror ger ifrån sig ett skall.........

© fotbollskanalen