We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Нетърпимостта на студентите расте, условията в общежитията са ужасни

4 0 0
25.09.2019

Нетърпимостта на студентите расте, условията в общежитията са ужасни


Автор: Иван КОЛЕВ

Ще искаме среща с министър Красимир Вълчев и с премиера Бойко Борисов, трябва да се отделят незабавно средства за ремонт

Яна Вангелова е председател на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Бургазлийката от години води битка след битка за правата на студентите, за достойни стипендии и по-добра академична среда. Сега тя се застъпва за колегите си в искането им да живеят при нормални човешки условия. (ВИЖТЕ ТУК)

-Г-жо Вангелова, получихме снимки от различни градове, които показват, че на старта на академичната година студентските общежития са в окаяно състояние. Така ли действително изглеждат стаите на студентите, потресаваща е гледката?

-За съжаление голяма част от тях изглеждат точно по този начин. Виждаме, че нищо не се прави и условията в общежитията продължават да са ужасни. Истината е, че повече от 10 години не са отпускани целеви средства за ремонт, а на места доста повече. Базата в цялата страна е в плачевно състояние. Имаме оплаквания от студенти, които ни алармират за мухъл, разпадащи се сгради, изключително стари мебели. Всеки ден ни изпращат снимки и се уверяваме, че условията са ужасни.

-Къде е най-тежко положението и........

© Flagman