We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Карнобат очаква най-интригуващите избори, трима с реален шанс да спечелят

5 0 0
25.09.2019

Карнобат очаква най-интригуващите избори, трима с реален шанс да спечелят


Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: авторът

Маргарита Стаматова поведе листата на АБВ, ГЕРБ сериозно обнови кандидатите си

Карнобат очаква най-интригуващите избори в демократичната си история. Кандидатите за кмет – Георги Димитров, независим, Тодор Байчев (БСП) и Владимир Крумов (ГЕРБ) са с реален шанс да спечелят вота.

Възможностите на тримата изглеждат напълно изравнени, те са успели да мобилизират твърдо ядро около себе си, борят се за периферията – за около 500 гласа, които ще се окажат решаващи в битката за Карнобат. В Бургаска област няма друга подобна община, където да има толкова непредсказуеми избори.

За да влязат в максимална кондиция щабовете и на тримата кандидати извършиха сериозни промени в листата си. Тази на БСП води Аспарух Иванов, който е общински лидер, но на второ място е Теодор Ченешев, бивш председател на Общинския съвет, а трети земеделският производител Мирослав Спасов.

Непредвидима ще е битката за Карнобат наесен. Завръща ли се ДПС след удара по Миню Стайков?

Форматът, който бе в основата на МК „Левицата“, подкрепила кмета Георги Димитров преди четири години, се явява на този вот с листата на АБВ – партията, която първа застана зад карнобатския градоначалник. Водач е Маргарита Стаматова, втори – бизнесменът Радостин Христов, а трети Росица Христова. В отбора на АБВ са още дългогодишните съветници Стефан Бяндов и Станчо Станков.

ГЕРБ също ще освежи преди вота. След водача Владимир Крумов са проф.Драгомир Вълчев, директор на Института по земеделие в Карнобат, който е на четвърта позиция, юристът Михаил Славов – 7-ми и бизнесменът Янчо Лолов – 8-ми.

В политиката се завръща ексдепутатът и бивш зам.-областен управител Стефан Кенов, който повежда листата на БДЦ за Община Карнобат. В........

© Flagman