We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

„Сентрал парк” - новият очарователен квартал на Бургас с характер и атмосфера, съчетаващ в себе си оживление и...

4 2 58
13.02.2019

„Сентрал парк” - новият очарователен квартал на Бургас с характер и атмосфера, съчетаващ в себе си оживление и културна среда


Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът

Живеещите и работещи в комплекса ще бъдат улеснени от намиращите се на една ръка разстояние супермаркет, магазини за дрехи на световни марки, зона за рекреация, както и детска занималня с възможност за целодневна грижа

Какво обединява европейски градове като Лондон, Амстердам, Прага, Берлин или Копенхаген?

Безспорно това са средища, които предоставят възможности на живеещите, работещитеи посетителите, да съпреживяват всекидневно културни събития, които се случват на обновени и трансформирани градски пространства. Да се върнем на картата на България.

Нещо подобно на това, което се случва в Пловдив с квартал „Капана“ и Капана фест или с НОЩ Пловдив, позната и като Нощ на музеите и театрите. Стара, забравена градска среда, която е „реанимирана“, за да посрещне новите поколения и предизвикателствата на 21 век в социален и икономически план. Модерни младежи, семейства с деца и посетители от всички краища на страната и Европа, не се поколебаха да възвърнат позабравената слава на кварталв Пловдив – един от най-старите градове в Европа.

Проектът е изключително зелен - с множество зони за почивка, паркови пространства, водно огледало и ред други

Амбициите в София е това да се случи в т. нар. стар еврейски квартал, който е сгушен между булевардите „Мария Луиза", „Сливница", „Васил Левски" и „Дондуков". Старият еврейски квартал на София има потенциала да се превърне в арт сърцето на столицата.

В Бургас от 2017 г. на 40 декара в индустриална зона на града, до........

© Flagman