We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Нужна е реформа на прокуратурата, няма борба с корупцията по...

6 0 12
18.01.2019

Нужна е реформа на прокуратурата, няма борба с корупцията по високите етажи на властта


Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Пиша „Слаб” (2) на Сотир Цацаров в това отношение и „Добър” (4) за цялостната му дейност, казва народният представител от „БСП за България”


Бургаският депутат Тодор Байчев заговори за радикална реформа на прокуратурата и МВР. Това се вижда от прессъобщение, разпространено от БСП, по повод дебатите в сряда върху ветото на президента във връзка с т. нар. тайни арести.
„Без радикална реформа, на прокуратурата и МВР не следва да се дават нови правомощия, които могат да станат инструмент за нови репресивни и корупционни злоупотреби. Ще подкрепим ветото на президента“, са думите на Байчев според пресцентъра на БСП.
Това стана повод да потърсим бургаския народен представител за коментар на ситуацията около прокуратурата.

- Г-н Байчев, пресцентърът на БСП Ви цитира, че искате радикална реформа на прокуратурата. Това официална позиция на партията ли е, защото Вие май сте първият, който повдига въпроса?
- Това е моята официална позиция, но е извадена от контекста на изказването. Аз казвам, че преди да направим тези реформи (свързани с „тайните арести” – б.а.), които са на практика отстъпление от някакви права, и да дадем повече права на прокуратурата и на полицията, подчертавам, първо тези две системи трябва да бъдат реформирани. А що се отнася до това, че се нуждаят от реформа – не го твърдя само аз. Това си е изискване на Евросъюза и на Европейската комисия, така че няма различие. Просто изказах това, което........

© Flagman