We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Jag gick intensivkurs för jägarexamen – och golvades

2 4 74
16.02.2019

Ständig utveckling är å sin sida upphöjt till religion: ”Hur du utökar din komfortzon”, ”10 anledningar att kliva ur komfortzonen” eller ”Pusha dig själv bortom komfortzonen” är bara tre av tiotusentals artiklar på ämnet som handlar mindre om att rent fysiskt kravla sig ur sin komfortabla säng på morgonen, och mer om att ständigt pröva något nytt, fastän det är läskigt.

Jag har personligen länge argumenterat för motsatsen förnöjsamhet. Det kan bero på ren lathet. I början av min karriär var varenda utmaning en dans på slak lina och någon gång borde korna få räknas hem, även om risken finns att förvandlas till en jäst katt vars enda ambition är att njuta av ljusstrimman på golvet tills solen går ner.

Med andra ord fortsätter jag att släpa jag mig mot komfortzonens brant, eftersom de hejiga artiklarna också innehåller ord som ”ökad självsäkerhet”, ”inga rädslor” och ”framgång”, vilket lockar mer än motsatsen. Vår kultur är helt inriktad på att prestera, oavsett om det innebär att framgångsrikt ratta en hedgefond i mångmiljardklassen, få många gilla på Instagram eller sparka en skinntuta i mål. På ett märkligt vis är det också en upphöjd prestation att leva ett hållbart liv, vilket såvitt jag förstår handlar om att vara........

© Expressen