We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Fyrabarnsmammans bok ger en oroväckande känsla

2 2 199
09.02.2019

De som sätter på kaffe, väcker ungar, tråcklar på overaller, låter bli att se sig själva för noga i spegeln, trampar genom snövallar och lera till arbetsplatsen och ler i mötet med kollegorna. De som möter en ny dag med utmaningar och trygghet, med stress och frusna drömmar uti monarkin, för att citera Ted Ströms ”Vintersaga”, ett oxveckornas eviga soundtrack.

Framåt kvällen är soffan enda möjliga landningsplats efter en snitslad vardagsbana via fritids, snabbköpets kylgondoler och diskmaskinens ständiga pockande på att bli i- eller urplockad.

”Jag vill gå i pension. Nu!”, smsar den 31-åriga väninnan som just skolat in barn på förskola.

På tv visar Mandelmanns hur de ystar ost på egen mjölk medan kattungarna leker förnöjt. Plötsligt söker skärmfingret på Hemnet efter torp med en bit mark, samtidigt som det avföljer influencers som visar upp sina perfekt putsade yttre till bildtexter om systerskap. Pekfingret letar hashtaggarna #livinginthewoods, #selfsufficent och en bekants konto som handlar om deras nya gröna liv – på Bali.

Då dyker fyrabarnsmamman Åsa, 50, upp i flödet. Hon har skrivit en bok om hur hon slutat jobba efter utbrändheten och i........

© Expressen