We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Nej-sägarna hindrar Sverige från att utvecklas

3 0 0
23.08.2019

Infrastrukturen i Sverige behöver byggas ut, förbättras och förfinas. Det behövs fler bostäder, bättre vägar, utbyggda kommunikationer.

För egen del litar jag helt på dem som har till jobb att förutse behovet av, planera och bygga allt det här. Jag är varken stadsplanerare, arkitekt eller byggnadsingenjör. Det här sköter experterna.

Jag tänker ofta på hur stora byggprojekt förbättrat mitt liv. Kan inte sluta hisna när vi kör över Öresundsbron. Älskar att se fotboll på de många nya, större arenor som byggts runtom i Sverige. Gläds åt varenda ny, bredare, förbättrad och säkrare väg jag färdas på.

De flesta nya projekt krånglas emellertid till, försenas eller ställs in helt och hållet på grund av en sörja av protester, bisarra naturhänsyn och utdragna processer. Varenda liten tomte utan några som helst kunskaper har rätt att tycka till.

Det kallas samråd.

I Stockholm ska tunnelbanan byggas ut. Den nya tunneln ska gå precis rakt under mitt sovrum. I huset bredvid blir det ny tunnelbanestation. Jag är överlycklig.

Enda problemet är att detta egentligen kommer för sent. Min restid........

© Expressen