We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

L – ta Sabuni annars är ni döda som fiskar på land

2 94 0
21.06.2019

Plötsligt ser folkpartisterna i bekantskapskretsen så glada ut. De dystra opinionsundersökningarna och valresultatet där Liberalerna höll på att åka ur Europaparlamentet, har plötsligt bytts mot breda leenden.

– Jag har inte tagit ställning för någon av dem. Jag bara tycker att själva striden är så spännande, säger en partimedlem.

Jag håller med. Vi andra har också köpt popcorn och bänkat oss på läktarna. Detta är något mer än bara ett val mellan två personer.

Blir det Nyamko Sabuni, eller Erik Ullenhag? Finns det en chans för dugliga kvinnor som invandrat från andra länder, eller får mellanmjölkssvensken jobbet som vanligt?

Erik Ullenhag är säkert en väldigt bra person. Men tyvärr finns det inga möjligheter för Liberalerna att sudda bort att det är så här valet ser ut utifrån.

Tar inte Liberalerna Nyamko Sabuni är de döda som fiskar på land. Då framstår de som ett parti där kvinnor, invandrare, nytänkare och ledare som väcker intresse och engagemang runtom i hela landet inte har någon plats.

Mångfalden är inte imponerande bland de svenska partiledarna. Förutom MP och Centerpartiet är det inget parti som klarat av att ha mer än en kvinna som ledare, de........

© Expressen