We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Här i hatets Sverige blir fördomar till sanningar

2 4 0
31.08.2019

Jag ska inte säga att jag väntat otåligt på det, eller att jag lagt ner någon särskild energi på att det ska hända, men det är klart att jag någon gång sneglat på Twitters så kallade trending-lista där Sveriges mest omtalade och diskuterade namn och aktualiteter listas, och tänkt: någon gång kanske man hamnar där.

Om Stefan Löfven sagt något om knark i Djursholm så hamnar han där. Om Zlatan gör ett snyggt mål i LA hamnar han där. Om Hanif Bali skrivit att Carl Bildt är värdelös hamnar han där. Och för några dagar sedan inträffade det alltså, där stod mitt namn plötsligt överst av alla.

Jag blev lite tagen på sängen, för jag hade väl inte sagt eller gjort något särskilt. När jag undersökte saken förstod jag att det hade att göra med Uppdrag Granskning som precis hade släppts på SVTplay. Jag minns att jag uttalade mig i programmet, några korta meningar, helt okontroversiella, och förstod fortfarande inte: vad var det som gjort att jag plötsligt blivit så otroligt omdiskuterad?

Det var en förmiddag i juni. Det var nationaldagen, jag minns att Filipstads torg var smyckat med ballonger och att Pernilla Andersson sjöng från en scen. Det var en särskilt varm dag. Tanter och farbröder stod i skuggan under träd och tog igen sig. Vimplarna slokade, vissnade i hettan, bordsskivorna på........

© Expressen