Hazırlık manevraları
Bir kişiyi ya da bir yeri hakimiyeti altına almayı gözüne koymuş olan mafyanın bilindik bir süreci vardır. Avına alarak, avanta sağlayacağı bir işyerini ya da mahalli alanı önce belli belirsiz sinsi hareketlerle taciz eder, rahatsız eder. Göze kestirilen yere ya da kişiye bazı ufak tahribat oluşturucu taciz eylemlerinde bulunur. Böylece rahatsızlığın boyutu optimum aşamaya ulaştığında masum görüntüye bürünerek kişi ya da mekan yöneticileriyle fiili temasa geçilir, yarı teskin edici, yarı tehditkar ifadelerle kendilerine ya da mekana koruma hizmeti sağlayacağı telkin edilerek, belirli bir fiyattan anlaşma yapılmaya çalışılır.
Toplumun gözü önünde bulunan sanat ve spor dünyasından kimi insanlar belirli suçlamalarla tehdit edilmekte, bu kişiler zaman zaman kısa süreli göz altına alınarak, medyaya servis edilir. Bu konuda devlet mekanizması tam bir belli-belirsiz canavara dönüşmüş olarak, doğrudan tehdit ettiği birey ya da kurumları değil, örtülü olarak tüm toplumu tehdit altına aldığını öngörmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Bu yargıya varmamın biri fiili oluşumlarla, diğeri ise uzun vadede amaçlandığını düşündüğüm programlarla ilgili ikili fikrim bulunmaktadır.
Yaşadıklarımıza kısa vadeli oluşum ve etkileri açısından baktığımızda, ilk gördüğümüz durum, çoğu halde temel insan haklarının ihlal edildiği, kişisel bilgi ve verilerin ulu orta ve sorumsuzca topluma faş edildiği ve bu süreçte bizzat devlet organlarının kişisel bilgilerin korunması ile ilgili yasa hükümlerini ihlal ettiği yönündedir. Bu durumu sorguladığımızda, devlet ki, bizzat kendisi suçluyu izlemek ve suçu önlemekle sorumlu olduğu halde nişin böyle bir yola baş vurmaktadır?
Peki, durum bu ise,........





















Toi Staff
Sabine Sterk
Penny S. Tee
Gideon Levy
Waka Ikeda
Grant Arthur Gochin
Tarik Cyril Amar