Gürhan Albayrak’ın girişimi birlik ruhunu güçlendirdi!

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın “Eskişehir Konseyi” adını verip çağrıda bulunduğu iş dünyası temsilcileri ilk toplantısını 23 Eylül’de yaptı.
Aradan geçen iki buçuk ayda 3 toplantı daha yapan konseyin ismi gelen öneriler üzerine “Eskişehir Kalkınma Platformu” olarak değiştirildi.
Son yani 4. toplantıya valiyi temsilen vali yardımcısı, büyükşehir belediye başkanı ve bir CHP milletvekilinin katılması bir anlamda platformun temsiliyet ve birlik ruhuna güç verdi.
Siyasi aktörler ve özellikle CHP’den gelen “Lobi amaçlı birlikteliklere vali başkanlık etmeli, çağrılar oradan gelmeli” yönündeki eleştiriler dikkate alındı. 
Bakanlık ziyareti için çağrı Valilik kanalıyla bu şekilde gerçekleşti.
Nihayetinde Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında, AK Parti’den eski bakanlar Eskişehir milletvekilleri Fatih Dönmez ve Ayşen Gürcan ve İl Başkanı Gürhan Albayrak, CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer ve İbrahim Arslan ile büyükşehir belediyesi, oda ve borsa başkanları ve vekilleri şehrin ulaşım sorunlarına çözüm aramak amacıyla geçen cuma günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti.
4. toplantıya katılan tek milletvekili Jale Nur Süllü, gribal enfeksiyon geçirdiğinden bakan ziyaretine katılmadığını aktarırken, AK Parti’den Nebi Hatipoğlu’nun neden katılmadığını bilmiyorum.
Umarım Gürhan Albayrak ile arasındaki soğukluğun bunda etkisi yoktur.
Neyse…
Şehirlerin bazı durumlarda gelişimi, çoğu zaman Ankara ile kurdukları bağın gücüyle belirlenir. 
Sorunları parça parça dile getirmek, sesleri dağıtmak yerine, ortak bir platformda toplayıp güçlü bir lobi oluşturmak, çözümün en etkili yolu değil de nedir? 
Çünkü mesele sadece sorunları sıralamak değil, o sorunlara muhatap olan........

© Eskişehir Anadolu