Dervişoğlu Güneş’e destek verdi |
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sosyal medyada yapılan paylaşımla hedefe alınan Eskişehir'in Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş'i ziyaret etti.
Bilindiği gibi Mehmet Emin Korkmaz adlı bir müptezel, Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’in kıyafetleri hakkında terbiyesizce paylaşımlarda bulunmuştu. Bu şahsın İYİ Parti’nin bir üyesi olunca olay da farklı bir boyut kazanmıştı. Elbette bu tarz bir terbiyesizliği, Türkiye’de aklı başında olan hiç kimse kabul etmedi. Nitekim, kendisini, “İYİ Parti Kurucu Üyesi, Siyaset Bilimci ve Türkolog” olarak tanıtan bu yalancı, partisinden acil olarak ihraç edildi.
İşte Müsavat Dervişoğlu .u ortamda Mihalgazi’ye geldi ve "Cinsiyet, inanç, örf, adet ve gelenekler üzerinden yapılan bu paylaşım ve ifadeler toplumsal birliğimize zarar verdiği kadar geleceğimize de olumsuz izler bırakıyor. O izlerin yaşanmaması için hafızamızda yer etmemesi için de üstlenilmesi icap eden mesuliyetler var. Bugün bu ziyaretimizde, hem sizi ziyaret etmiş olmamız hem de değerli Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Gürhan Bey'in burada bulunması, bizim açımızdan ziyadesiyle memnuniyet verici bir durum. Size de hassasiyetinizden ötürü çok teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.
Söz konusu ziyarette ev sahibi olan Mihalgazi Belediyle Başkanı Zeynep Güneş ve AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak da söz konusu ziyaretten memnun olduklarını ifade ettiler.
Böylesine nezaket ziyaretlerini – maalesef – unuttuk. Hem Zeynep Güneş’i makamında ziyaret eden İYİ Partilileri, hem de onları güzel bir şekilde ağırlayan AK Partilileri tebrik ederiz.
Eskişehir’de topraktan tarih fışkırıyor
1989 yılından beri yürütülen Şarhöyük – Dorliyon kazılarının başkanı olan Profesör Mahmut Bilge Baştürk, ES TV ekranlarında yayınlanan Günaydın Eskişehir programının konuğu oldu.
Biz gazeteciler siyasi gelişmelere o kadar yoğunlaşıyoruz ki, bazen çok önemli bilimsel gelişmeleri atlıyoruz. Profesör Baştürk’ü ES TV ekranlarında ağırlamak, aslında ne kadar kısır bir gündeme hapsolduğumuzu da göstermiş oldu.
Kent merkezine sadece 2 kilometre uzakta bulunan Şarhöyük kazıları, sadece biz Türklerin değil, aynı zamanda bütün insanlığın geçmişine ışık tutuyor. Doğu Roma, Helenistik dönem ve Tunç çağlarında yerleşim yeri olarak kullanılan Dorlion Antik Kenti, yaklaşık 6 bin yıllık bir geçmişe sahip. Üstelik kazılar derinleştikçe bu tarihin daha eski çağlara da ulaşması mümkün.
Sayın Baştürk ve kazı ekibini tebrik eder, milletçe tarihimize daha çok önem vereceğimiz günleri hasretle bekleriz. Bu güzel programı kaçıranlar içinse şuraya bir link bırakıyoruz:
İşte Devlet Başkanı böyle olur
2005 – 2021 yılları arasında Almanya Başbakanı olan Angela Merkel, geçtiğimiz günlerde bir dönercide görüldü. Bugün 71 yaşında olan Merkel, 6 Avro değerinde olan (Yaklaşık 300 lira) ekmek arası döner alabilmek için halkla birlikte sıraya girmiş. Bu arada kendisi gören Alman vatandaşlarının da fotoğraf çektirme isteklerini geri çevirmemiş. Angela Merkel, bir dönem Avrupa Birliği’nin lideri olarak gösterilen bir isimdi. Ama şimdi bakıyorsunuz ki yanında ne 3 bin kişilik koruma ordusu, ne yanar dönerli polis arabaları… Bu fotoğrafı görünce, “İşte” dedim kendi içimden, “İşte devlet başkanı dediğin böyle olur. Kendi milletinden uzak yaşamaz…”
Ne diyelim; Allah bize de nasip etsin.
TEİ gaza bastı
TEİ Genel Müdürü Profesör Mahmut Akşit, yaptıkları çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Söz konusu kurum uzun süredir TF 6000 adı verilen bir jet motoru üzerinde çalışıyor. Bu motorlar insansız savaş uçaklarında kullanılmak üzere dizayn edildi. Bir de bu motorun ses üstü hızlara ulaşacak TF 10000 modeli bulunuyor. Uzun süredir sertifikasyon çalışmaları yapılan bu motorun, yakın bir zamanda seri üretime hazır olacağını öğrendik. Bunun dışında TEİ’nin TF 35000 denilen muazzam bir motor üzerinde de çalışmaları sürüyor. Yeni nesil savaş uçaklarında kullanılacak bu motorun seri üretime geçmesi, bugünden yarına olacak bir şey değil. Ancak bu durum TEİ personelinin boş durduğu anlamına gelmesin. Son olarak Profesör Akşik, bu motorda da tasarım aşamasının sonuna geldiğini öğrendik. Bir Eskişehirli olarak TEİ ile gurur duyuyoruz…
Büyük taraftar tribüne
Eskişehirspor, kağıt üzerinde zor geçeceğini tahmin ettiğimiz Oktaş Uşak deplasmanından 4 – 0’lık galibiyetle geldi. Böylece Eskişehirspor üst üste 6 maçını da kazanmış oldu. Aslında – Uşak maçı hariç – Eskişehirspor görece kolay takımlarla oynamıştı. Ancak şimdi biraz daha dişli takımlarla karşılaşacağız.
Sırada Ayvalıkgücü Belediyespor maçı var. Ligin ilk yarısında deplasmanda 2 – 0 yenildiğimiz Ayvalıkgücü, çok kuvvetli bir takım. Nitekim 43 puan toplayarak ligin üçüncü sırasında bulunuyorlar. Eğer Ayvalık bizi yenerse, bir puan önümüze geçer ki, ikili averajda da bizden üstün olacaklarını unutmayalım. Eskişehirspor’un bu maçı kazanarak yoluna devam etmesi gerekiyor. Üstelik bu maçtan sonra da playoff umutlarını sürdüren Denizli İdmanyurdu deplasmanına gideceğiz.
Eskişehirspor taraftarına bu maçın önemini anlatmaya hiç gerek yok. Meteorolojiden elde ettiğimiz verilere göre maçın oynanacağı Pazar günü, hava tamamen açık ve güneşli olacak. Büyük taraftarımızı maça bekliyoruz. İnşallah gülen taraf biz oluruz.
Uğur Tepe teşekkürü hak etti
Seyitgazi Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, nihayet uzlaşmayla neticelendi. Eskişehir Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Kemal Azak, yürüttükleri çalışmaların üyelerinin isteği doğrultusunda sonuçlandığını belirterek, Belediye Başkanı Uğur Tepe’ye teşekkür etti.
Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe de göreve geldikleri günden bu yana, “Önce Emek” kavramına göre hareket ettiklerini söyledi.
Sayın Uğur Tepe’nin “Önce Emek” söyleminin sözde kalmadığını hepimiz biliyoruz. Uğur Tepe’ye belediye işçileri adına biz de teşekkür ederiz.
Tarihte Bu Hafta
Şeyh Said isyanı bastırıldı
Bundan tam 101 yıl önce Diyarbakır’da patlak veren Şeyh Said isyanı başladı. İsyan kısa sürede genişlese de, genç Cumhuriyetin aldığı sert tedbirlerle yine kısa sürede bastırıldı ve elebaşları adalet önüne çıkartılarak, hak ettikleri cezalara çarptırıldı.
Nakşibendi çevrelerinde etkili bir dinî lider olan Şeyh Said etrafında şekillenen hareket; dönemin merkezileşme politikalarına, dini-siyasi gerilimlere yaslandı. Hükûmet isyanı kısa sürede askerî yöntemlerle bastırdı; ardından Takrir-i Sükûn Kanunu gibi sert güvenlik ve siyasal düzenlemeler devreye girdi, İstiklâl Mahkemeleri süreçleri hızlandı.
Şey Said isyanının İngiltere istihbaratıyla organik bağlar içinde olduğu da açıktır. Bu tip ayaklanmalardan ders çıkartmalıyız. En önemlisi ise Atatürk Türkiyesi’nin yaptığını yapmalı, teröristlerle müzakere değil, mücadele etmeliyiz.