We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Waarom een fusie tussen PvdA en GroenLinks is gedoemd te mislukken

2 15 1
06.09.2021

De podcast van Sander Schimmelpenninck over plattelandsbewoners was doordrenkt met dedain, schrijft Lale Gül in een ingezonden opinie. Datzelfde dedain is precies ook de reden dat de PvdA zo vervreemd is van haar achterban en waarom een fusie met GroenLinks een ontzettend slecht idee is.

Ik ben een fervent podcastluisteraar, vooral tijdens mijn dagelijkse avondwandeling. Ik ken daarom ongeveer alles wat er qua podcasts te vinden is, maar omdat ik helaas niet overal aan toekom, zijn er altijd weer shows die ik nog niet heb gehoord. Deze week luisterde ik voor het eerst naar de megapopulaire podcast van Volkskrant-columnist Sander Schimmelpenninck en zanger Jaap Reesema. Ik had er wisselende gevoelens bij.

Lale Gül (23) is ­auteur van de autobiografische ­roman ­ Ik ga leven (Prometheus, 2021) en studeert Nederlands aan de VU in Amsterdam.

Dit is een artikel van EW Podium. Daarop publiceert de redactie van EW elke week diverse artikelen van jonge schrijvers, die vanuit hun eigen onderzoek, expertise of werkervaring bijdragen aan het publieke debat.

Het begon goed: in de eerste show die ik beluisterde, hadden ze het erover dat het schandalig is dat er mensen met astma en hartproblemen zijn die in een beschimmeld huis en allerlei andere onveilige en ongezonde toestanden moeten wonen. Zo was er ene Sandra uit Schiedam die woonde in de Schimmelpennickstraat, in een huis vol schimmel, waar de woningbouwvereniging WoonPlus niets aan deed om het op te lossen.

Sander was zwaar ontgoocheld en voelde zich door zijn achternaam geroepen om deze vrouw te helpen door met zijn neven en nichten een stichting op te richten en een potje te maken om te doneren aan mensen die in dit soort erbarmelijke omstandigheden wonen in een........

© Elsevier


Get it on Google Play