We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Elk weekeinde een verrassing in de Eredivisie

8 2 0
22.09.2021

De grilligheid van de Eredivisie is dit seizoen exponen­tieel geworden. Elke zaterdag of zondag is er een verrassing. Het voetbal heeft de laatste tijd de kuren van het weer aangenomen, schrijft Hugo Camps.

Hugo Camps (Molenstede, 1943) schrijft wekelijks een sportcolumn voor weekblad EW. Camps schrijft voor EW sinds 1986 en maakte in die hoedanigheid vele markante interviews met topsporters.

Ajax won met 9-0 van Cambuur. Dat zijn uitslagen voor de kermis en niet voor een voetbalcompetitie. Het is een flagrante uitnodiging om maar meteen te beginnen met de Super League, dat monster dat de Eredivisie stukmaakt. Het voetbal heeft de laatste tijd de kuren van het weer aangenomen. Vorige week won PSV met royale cijfers, nu ging ze ten onder met 4-0 tegen Feyenoord. Dan is er voor supporters nog weinig houvast. Overigens is er ook op PSV geen huis te bouwen, het zwalkt van mooi spel naar pijnlijk verlies. En het heeft de signatuur van Duits voetbal. Dat laatste is in Nederland nog altijd een betwisting.

De grilligheid van de Eredivisie is dit seizoen exponen­tieel geworden. Elke zaterdag of zondag is er een........

© Elsevier


Get it on Google Play