We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Maleïda unitat!

1 0 0
23.07.2019

Tinc prou articles publicats, i de fa molt temps, per haver de demostrar a aquestes alçades que sempre he cregut que la hipotètica unitat dels partits polítics independentistes estava sobrevalorada i que, per aquesta mateixa raó, era una aposta perdedora. I insistir-hi, des del meu punt de vista, ha estat i és un error estratègic que només ha servit per crear mala maror.

La primera raó per sostenir la meva convicció és la provada i llarga dificultat per concertar les estratègies dels partits independentistes. Per no anar més enllà, cal recordar les dificultats per celebrar el 9-N. Encara més agònic va ser l’acord per aquell Junts pel Sí, al qual alguns van anar arrossegant els peus i així van anar els resultats. La preparació de l’1-O, els esdeveniments entre l’1-O i el 27-O, per no dir l’estranya dispersió final del Govern suspès pel 155, haurien de ser més que suficients per saber que hi ha coses que, a més de no poder ser, són impossibles.

Ara mateix, pels objectius d’aquest article, m’és igual la consideració moral i política de la impossible unitat de l’independentisme. I passaré de llarg l’anàlisi de les causes —sovint plenes de misèries— o d’assenyalar culpables, tot i que certament uns en són........

© El Temps