We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Una diplomàcia climàtica

1 0 0
18.07.2019

Un dels grans punts febles del primer pacte d’esquerres al capdavant de la Generalitat Valenciana ha ressorgit de les flames per ocupar la primera línia de prioritats del Botànic II. La transició ecològica i la lluita contra l’emergència climàtica constitueix el primer dels sis eixos programàtics del nou pacte de Govern del PSPV, Compromís i Unides Podem.

La primera meta plantejada pel nou Govern progressista al Consell inclou quasi una vintena de mesures que van des de l’aprovació de tres lleis, quatre estratègies i dues agències a idees tan ambicioses com inspiradores. Per exemple, el punt onzè, el qual anuncia: “Un aprofundiment d’un model territorial amb perspectiva de gènere i intergeneracional que ens permeta un futur sostenible que no siga depredador del mitjà ni especule amb el sòl”.

La promesa normativa és contundent, i tanmateix de tramitació extremadament lenta i necessitada de recursos humans i econòmics —en un escenari d’infrafinançament autonòmic—, com s’ha comprovat en l’anterior legislatura. Les lleis publicitades pel Botànic II són les de canvi climàtic i transició ecològica, d’economia circular i de benestar ambiental.........

© El Temps