We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Greta i el Forn de Barraca

1 1 0
10.10.2019

L’inici d’aquesta tardor havia d’estar marcada per la Cimera d’Acció Climàtica de les Nacions Unides a Nova York. El seu secretari general, Antonio Guterres, havia demanat als líders polítics plans concrets i realistes per reduir les emissions d’efecte hivernacle, mentre la mobilització #FridaysForFuture, liderada per l’activista adolescent sueca Greta Thunberg, reprenia amb força la seua activitat amb el suport d’organitzacions ambientalistes i altres col·lectius.

Al territori valencià, la Generalitat va adaptar el seu posicionament al marc internacional i, tot just reprendre l’activitat parlamentària, a principis de setembre, va decretar l’emergència climàtica institucional. Alhora, la consellera Mireia Mollà anunciava la llei del Canvi Climàtic i la creació de l’Agència de Canvi Climàtic com a eixos del seu departament autonòmic.

L’assimilació de la crisi climàtica en l’esfera política, arrossegada per un reclam sorollós dels joves al carrer i a les xarxes socials arreu del món, presenta un risc important: la desconnexió amb la realitat més pròxima on, veritablement, s’ha de dur a terme una autèntica revolució per enderrocar el model consumista o, almenys,........

© El Temps