We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Els carrers tornen a ser nostres. Ara necessitem un programa

2 5 0
17.10.2019

La sentència ha desfermat la revolta. Perquè no és una sentència únicament contra nou dirigents polítics i socials. És una advertència contra totes nosaltres. Vol ser un càstig col·lectiu. Això és el que ha omplert els carrers.

I igual que fa dos anys, hem tornat a ser conscients de la nostra força col·lectiva.

Aquest cop hem après que podem bloquejar l’aeroport de Barcelona. De manera massiva, en un dia laborable. Per més policies que ens hi portin. Per més que apallissin els qui estan asseguts a terra, per més que colpegin periodistes, per més bales de goma que disparin contra els que es protegeixen darrere les barricades.

També hem après que tenim desenes de milers de persones disposades a caminar a les marxes per la llibertat. Caminem per poder ser, que canta el Lluís Llach.

I també hem après que el jovent s’ha cansat i ha esclatat. Els trobàvem a faltar a les mobilitzacions independentistes? Doncs ja són aquí. I han trobat la seva manera de ser-hi. Que és buidant les aules, omplint els carrers i, quan convé, plantant cara amb els seus cossos (i les barricades, mocadors i caputxes per protegir-se) a la repressió. Tota una generació polititzada a cops de porra. De les porres coordinades dels........

© El Temps