We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ara o mai. L’hora del municipalisme

1 0 0
11.10.2019

Constituïts ja tots els ajuntaments valencians per a aquesta nova legislatura, 2019-2023, després de les passades eleccions, divendres passat ens vam reunir en la 15a Assemblea General de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies els representants de la política més autèntica, la que es practica de tu a tu, des de la proximitat, la confiança... la política a peu de carrer. Una assemblea que vaig tenir l’honor de presidir.

El municipalisme del País Valencià ens vam reunir per a triar els nostres interlocutors davant la societat i davant la resta d’administracions, que han de vetlar per la lluita i reivindicacions de les institucions municipals. Per parlar de les necessitats dels nostres ajuntaments, que són la primera institució a la que acudeixen els veïns i veïnes, aquella que no tanca mai les portes, i triar al president, comissió executiva i consell que ens representarà aquesta legislatura.

En aquests 41 anys d’ajuntaments democràtics, els ajuntaments han sigut fonamentals per a la consolidació de la democràcia i el progrés de la nostra societat. Si històrics i sense resposta han sigut els nostres problemes de finançament i competències impròpies, els últims anys hem patit el pitjor atac i retrocés, amb el segrest del principi d’autonomia local que consagra l’article 137 de la Constitució Espanyola.

Hem intentat, i ho seguim fent, donar resposta a les necessitats i reptes que ens planteja la societat i a ningú se li escapa que, sense els diners necessaris ni les competències clarificades, sense la possibilitat de crear places estables de funcionaris........

© El Periódico Mediterraneo