We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Algunes mentides sobre l'eutanàsia

3 2 0
20.04.2019

Hauria sigut molt més efectiu, des del punt de vista periodístic, escriure aquest article perquè es publiqués la mateixa setmana en què Ángel va ajudar a suïcidar-se la seva dona, María José. S’hauria viralitzat, sens dubte, però no s’hauria llegit amb deteniment, i s’hauria perdut en el remolí sensacionalista que va moure el cas. I jo no ho volia.

El que Ángel va fer no es diu eutanàsia. Tampoc el que va fer Ramona Maneiro, la companya de Ramón Sampedro. Es diu suïcidi assistit. En els dos casos, Ramón i María José, dues persones que desitjaven morir, van tenir l’opció de no fer-ho. Se’ls va donar un got amb un compost letal, i una palleta. Tots dos tenien l’opció de xarrupar i empassar, o de no fer-ho.

L’eutanàsia és un tema diferent. En aquest cas, algú –que no és la persona que morirà– administra una injecció letal. O atura un respirador.

Als EUA l’eutanàsia és il·legal, però el suïcidi assistit és legal a Oregon, Washington, Vermont, Califòrnia, Nou Mèxic i Montana. I això per una raó molt menys humanitària que la que creieu. Als EUA,........

© El Periódico (CAT)