We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

De er krænkede - og de undergraver demokratiet og den frie verden

3 16 478
19.12.2018

Selv statsministeren mener at have en vindersag. Så langt er vi ude.

’Det kan simpelthen ikke være rigtigt,’ som Løkke siger.

Men det er det.

Og selvom en tsunami af forargelse skyller ind på de sociale mediers kyster i disse timer, er det måske på tide at komme længere end blot forargelsen. Eller længere end vittighederne.

Eksempelvis: Hvad så med ’Giftes med farmand’?

En ny krænkelsessag har ramt nationen. En kvindelig underviser med anden etnisk baggrund end dansk på Copenhagen Business School er krænket over, at undervisere på Handelshøjskolen sang 'Den danske sang er en ung blond pige'. Hun har krævet den forkastet, så hun får sig et ’safe space’, som det hedder.

Og en viceinstitutleder har givet hende ret.

Tidligere har det som bekendt været en mexicansk studerende ved Københavns Universitet, der har været krænket over festudklædning med mexicanerhatte. Hvilket rektoren for nationens ypperste institution for lærde valgte at rette ind efter.

Det er rimeligt dumt. Det er også ualmindelig farligt.

Identitetspolitik og krænkelseshysteri er en del af en årtier gammel bevægelse fra USA under samlebetegnelsen ’politisk korrekthed’.

Politisk korrekthed er en form for fascisme. Det ved folk, der er knap så svage i ånd og tanke - eksempelvis rektor Københavns Universitet........

© Ekstra Bladet