We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Danmarks dårligste tabere

2 4 0
07.06.2019

Ved Folketingsvalget 2019 blev Dansk Folkeparti ikke blot forvandlet til ’Dansk Folkeflugt’, som vi skrev på forsiden af Ekstra Bladet.

Partiet er i dagene efter tillige trådt i karakter som Danmarks dårligste taber.

Det var eksempelvis vanskeligt at læse Christian Langballes Facebook-opdatering fra torsdag på anden måde. Her fremlagde DF’eren sin analyse af, hvorfor han ikke opnåede genvalg. Det skyldtes, at 'dumme svin fra Nye Borgerlige har siddet på ryggen af mig,' som han skrev:

'Vi har jo været oppe imod råbeartisten fra Stram Kurs og plastik- og silikonemennesket fra Nye Borgerlige. De kommer til at ændre alt, siger de selv. Vi kommer til at følge dem i deres greb efter magten. De har svinet mig til i en grad, som er ganske overraskende. Jeg gider ikke mere,' hed det.

Så vidt en af DF’s værdikrigere, hvoraf flere har mistet deres pladser på tinge. Lige dér endte ’systemskiftet’, åbenbart.

For godt et årti siden interviewede jeg Dansk Folkepartis ideologiske fader, Søren Krarup. Anledningen var DF-politikerens hyldestskrift til sit eget parti og den borgerlige regering, ’Systemskiftet’, om valgsejren i 2001. En sejr, hvorefter........

© Ekstra Bladet