We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Jeg har kræft og Parkinson, men agter at leve videre

3 0 0
02.02.2020

INDTIL JEG VAR 13 ÅR, anså jeg mig for at være udødelig. Det var kun de andre stakler, der havde et begrænset åremål foran sig.

Her 60 år senere stiller sagen sig anderledes. Jeg har to alvorlige sygdomme: Parkinson og kræft. Men jeg skriver dette for at gøre klart for andre i en lignende situation, at livet godt kan fortsætte. Gå ikke i panik. Der er så meget andet, man kan dø af.

JEG BEGYNDER med min værste sygdom: Kræften. Den blev opdaget i 2017, da jeg som led i folkeundersøgelsen af alle mellem 50 og 74 år indsendte en afføringsprøve. Svaret lød, at der var usynligt blod i prøven og dermed ti pct. risiko for, at jeg havde tarmkæft. Der blev fundet en lille knude indvendigt i endetarmen. Kræften havde ikke bredt sig. Nogle centimeter tarm indeholdende knuden blev fjernes kirurgisk. Så var jeg kureret - uden behov for efterbehandling.

LÆS STORT INTERVIEW MED FALBERT HER:

Krop og træning Bent Falbert: Jeg vil helst dø pludseligt

TO KONTROLUNDERSØGELSER i efteråret 2019 viste da heller ingen tegn på kræft. Men da jeg få uger senere rutinemæssigt modtog folkeundersøgelsens faste tilbud om en afføringsanalyse, tog jeg alligevel imod det. Nu var der blod i prøven – og da jeg insisterede på endnu en endoskopi, viste det sig, at der alligevel var kræft, hvor tarmen var syet sammen ved første........

© Ekstra Bladet