Sürdürülebilirlik dönüşümünün yeni temsilcileri: “Yeşil Yakalılar”

Kurumsal Sürdürülebilirlik alanında gerekli bilgi ve deneyime sahip insan kaynağının ivedi olarak yetiştirilmesi ve geliştirilmesinin giderek önem kazandığı bir dönemdeyiz. Zira, değişen küresel iş yapma ortamında tüm ekonomilerin en önemli gündem maddeleri arasında yer alan sürdürülebilirlik konusu, ekonomilerin yeşil sermayeye erişimi açısından da önemini koruyor.

Disiplinlerarası bir alan olan sürdürülebilirlik alanında uzmanlaşma için işgücünün gerekli becerilerle donatılması önemli. Bunun için eğitim sistemindeki dönüşüm, geleceğin liderlerinin yetiştirilmesi noktasında orta ve uzun vadede önemli olmakla birlikte, hızlı ve acil dönüşüm ihtiyacı düşünüldüğünde aktif iş gücünün sürdürülebilirlik bakış açısını kazandıracak eğitimlerle geliştirilmesi gerekiyor.

Bu noktada, son dönemde kurumsal sürdürülebilirlik raporlamalarının kalitesini ve güvenilirliğini artırmak amacıyla işletmeler ve raporlamayla ilgili kuruluşlar bünyesinde “yeşil yakalı” kapasitesi oluşturmak üzere ülkemizde atılan adımlar umut verici.

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK), sürdürülebilirlik alanında üzerine düşen görevi etkin şekilde yerine getiriyor. Kurum, sürdürülebilirlik standartlarının tanıtılmasının ardından neredeyse bir sene içerisinde ilgili kararları alarak süreci resmi bir statüye kavuşturdu. Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartlarını (TSRS 1 ve TSRS) geçtiğimiz Ocak ayında Resmi........

© Ekonomim