Yapay zekâ ve eğitim

Yaşamımızın her alanında yapay zekânın etkinliği giderek artmakta.

Örneğin eğitim alanı ..

Yükseköğretimde, genel eğitim deneyimini iyileştirmek amacıyla modern teknolojileri ve uygulamaları bir araya getirme eğilimi giderek artmaktadır.

Öğrenme yönetim sistemleri, oyunlaştırma, video destekli öğrenme, sanal ve artırılmış gerçeklik, teknolojinin öğrenci katılımını ve eğitim planlamasını nasıl geliştirdiğine dair bazı örneklerdir.

Yapay zeka ve eğitime “GOOINN Türkiye İnovasyon Raporu”nun eğitim bölümünde detaylı olarak yer verilmiş…

Gerek bu rapordan gerekse açık kaynaklardan derlediğim bilgileri Sizlerle paylaşmak istiyorum…

Yapay zekâ eğitim çözümleri daha da olgunlaştıkça, yapay zekânın öğrenme ve öğretme ihtiyaçlarının boşluklarını dolduracaktır ve okullara ve öğretmenlere daha önce hiç olmadığı kadar fazla imkân sağlayacaktır.

Yapay zekâ, öncelikli olarak becerilerin geliştirilmesine ve test sistemlerine yardımcı

olan bazı araçlar aracılığıyla eğitime zaten entegre edilmiştir.

Bir öğrencinin bireysel ihtiyaçlarına dayalı olarak öğrenmeyi ayarlamak, eğitimcilerin önceliği olmuştur, fakat birçok öğrenciyi yönetmek zorunda olan öğretmenler için mümkün olmayan bir farklılaştırma seviyesine yapay zeka destek olacaktır.

Şu anda yapay zekâyı kullanan akıllı eğitim tasarımı ve dijital platformlar geliştirilmiştir ve okul öncesi dönemden üniversiteye kadar öğrencilere öğrenme, test etme ve geri bildirim sağlamaktadır.

Bu platformlar öğrencilere hazır oldukları zorlukları sunmaktadır, bilgi boşluklarını tespit etmektedir ve uygun olduğunda yeni konulara yönlendirmektedir.

Yapay zeka daha sofistike hale geldikçe, bir makinenin öğrencinin yüzünde geçen ifadeden zorlandığını görebileceği ve buna yanıt olarak dersi değiştirebileceği mümkün olabilecektir.

Diğer yandan yapay zeka araçları, farklı dilleri konuşan veya görme veya işitme engeli olan kişiler dahil........

© Ekonomim