Etiya, 26 farklı pasaporttan 1500 çalışanıyla sınırları aştı

Türkiye’nin yazılım ve bilişim ihracatında ilk sırada olan Etiya, 26 farklı ülkenin pasaportunu taşıyan 1500’ün üzerindeki çalışanını aynı amaç altında birleştirdi.

Tüm dünyada teknoloji şirketlerinde yetenek bulmak ve tutmak zorlaşırken, dünyanın 5 kıtasındaki 7 ülkede seçkin mühendislerle çalıştıklarını belirten Etiya Kurucu Ortağı, İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Serdar Dağdelen, “Yetenek yönetimini küresel bir şirket olmanın verdiği sorumlulukla yapıyoruz. Kendimizi canlı tutmak için ‘Exceed Everyday’ vaadimiz var. Bu vaadimiz sınırlarımızı, engellerimizi ve beklentileri her gün aşmak, demek” diyor.

Son açıklanan rakamlara göre; Etiya, 2022 yılının Hizmet İhracatında, Yazılım ve Bilişim Hizmetleri kategorisinde birinci. Serdar Dağdelen, Türkiye’nin en büyük sorunları arasında gösterilen ‘beyin göçü’ konusunu da yanıtlayarak, kendi stratejilerini paylaşıyor.

Dünyada meydana gelen ekonomik ve sosyal değişimlerin iş hayatındaki yetenek kazanımı ve yönetimi kavramlarını kritik hale getirdiğinin altını çizen Dağdelen, “Telekom, enerji, medya ve finans sektörlerine CRM, ürün kataloğu, satış ve sipariş sitemleri, sosyal CRM, yapay zeka destekli ürünler ve büyük veri analitiği hizmetleri veriyoruz. Dinamik çalışma ortamına sahip teknoloji şirketleri, yetenekleri çekme ve elde tutma konusunda pek çok zorlukla karşı karşılaşıyor. Rekabetin de yüksek olduğu bu sektörde faaliyet gösteren global bir şirket olarak, işe alım stratejilerimizi geniş bir aday yelpazesiyle bağlantı kuracak şekilde özelleştirmek bizim için oldukça kritik” şeklinde konuşuyor.

“Amsterdam, Silikon Vadisi, İstanbul, Lviv, Singapur, Dubai ve Montreal ofislerimiz var. 26 farklı ülkenin pasaportunu taşıyan bambaşka kültürlerden gelen 1532 kişi ile çalışıyoruz. Farklı sektörlere hizmet veriyoruz. Dolayısıyla çeşitlilik ve kapsayıcılık kültürümüzün olmazsa olmaz bir parçası” diyor Dağdelen ve “Bu........

© Ekonomim