Boyner’den geleceğin kadın liderlerini yetiştirecek 'Sürdürülebilirlik Laboratuvarı'

Boyner Grup’un UNDP iş birliğiyle hayata geçireceği SHE LAB -Genç Kadınlar için Sürdürülebilirlik Laboratuvarı projesi, sürdürülebilirlik alanında çalışacak kadın profesyonellerin yetiştirilmesini hedefliyor. Üniversitelerin 3. ve 4. sınıfl arında okuyan kız öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecek olan proje 18 aylık online eğitim dönemini kapsayacak.

Toplumsal cinsiyet eşitliği dendiğinde, akla ilk gelen markalardan biri olan Boyner Grup, 2009 yılından bu yana cesur, ses getiren, kadınları iş ve sosyal yaşamın merkezine çeken çalışmalara imza atıyor. Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner’in de ifade ettiği gibi, “toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki çok net yaklaşımını istikrarla sürdüren” Boyner Grup, “eşitliği sağlamayı bir kadın meselesi değil, demokrasi meselesi” olarak görüyor. Grup, şimdi de UNDP iş birliğiyle Türkiye’nin sürdürülebilir geleceğine yön verecek kadın liderleri yetiştirmek için düğmeye bastı.

Projenin adı; SHE LAB -Genç Kadınlar için Sürdürülebilirlik Laboratuvarı.

Boyner Grup’un, 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu dinlemek üzere Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, Boyner Grup İcra Kurulu Üyesi, Strateji ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Elif Ateşok Şatıroğlu ve Boyner Grup CFO ve İcra Kurulu Üyesi Özgür Tokgöz Altun ile bir araya geldik. Odağına sürdürülebilir “iyiliği” alan Boyner Holding’in kadın liderlerinden, geleceğin kadın liderlerini yetiştirme hedeflerini dinledik. Boyner Grup’un sürdürülebilirlik yönetimi anlayışının temelini şeffaflık, açıklık, hesap verebilirlik ve katılımcılık oluşturuyor. Grup’un önceliği ise toplumsal cinsiyet eşitliği.

Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, tüm iş........

© Ekonomim