Με στόχο τη διευκόλυνση στη δραστηριοποίηση του yachting στην Ελλάδα τέθηκε σε λειτουργία στις 29 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική εφαρμογή «e-CharterPermission» στον ιστότοπο https://echarter.yna.gov.gr. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η εφαρμογή είναι μια απλοποιημένη διαδικασία, μέσω υπηρεσίας μιας στάσης, που εκτός από τη διευκόλυνση του yachting, μέσω της λειτουργίας της, θα καταστούν εφικτά η καταγραφή, η παρακολούθηση και ο έλεγχος της πραγματικής δραστηριοποίησης των πλοίων που αφορά η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Από τις 29 Δεκεμβρίου εκδίδεται, ηλεκτρονικά, η άδεια εκναύλωσης ορισμένης ισχύος επαγγελματικού πλοίου αναψυχής, υπό ξένη σημαία άνω των 35 μ., στα οποία παρέχεται δικαίωμα εκμετάλλευσης στην Ελλάδα, υπό όρους και προϋποθέσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι η απελευθέρωση των δυνάμεων του θαλάσσιου τουρισμού θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του εγχώριου Cluster του yachting, στον πολλαπλασιασμό των θέσεων εργασίας, στην κινητροδότηση των commercial yachts για homeporting σε ελληνικούς λιμένες και γενικότερα στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Οι δύο κατηγορίες της άδειας εκναύλωσης είναι η τύπου «Charter Permission», για σύμβαση ολικής ναύλωσης που εκτελείται, εξ ολοκλήρου, εντός της ελληνικής επικράτειας και η τύπου «Charter Permission Plus», για εκτέλεση σύμβασης ολικής ναύλωσης, με τόπο έναρξης ή λήξης εντός Ελλάδας. Η διάρκεια της άδειας ορίζεται, κατ’ αρχάς, στις 28 ημέρες, στοιχείο δυναμικό, με πρόβλεψη τροποποίησης.

QOSHE - Υπηρεσία μιας στάσης για διεθνές yachting - Χριστίνα Παπασταθοπούλου
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Υπηρεσία μιας στάσης για διεθνές yachting

4 0
03.01.2024

Με στόχο τη διευκόλυνση στη δραστηριοποίηση του yachting στην Ελλάδα τέθηκε σε λειτουργία στις 29 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική εφαρμογή «e-CharterPermission» στον ιστότοπο https://echarter.yna.gov.gr. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η εφαρμογή είναι μια απλοποιημένη διαδικασία, μέσω υπηρεσίας μιας στάσης, που εκτός από τη διευκόλυνση του yachting, μέσω της λειτουργίας της, θα........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play