Και τυπικά ολοκληρώνεται η εξαγορά του 100% της ΑΚΤΩΡ από την Intrakat με την έγκριση που έδωσε χθες Επιτροπή Ανταγωνισμού στη συγχώνευση των δύο εταιρειών. Με την απόφαση αυτή ολοκληρώνεται και ο εταιρικός μετασχηματισμός των δύο ομίλων, από τους οποίους η μεν Intrakat, υπό τον έλεγχο των Εξάρχου - Μπάκου - Καϋμενάκη, πλαισιωμένων από τους επίσης εφοπλιστές Γκότση και Αγγέλου, διεκδικεί αύξηση μεριδίου στην κατασκευαστική αγορά και τα μεγάλα δημόσια έργα, η δε ΕΛΛΑΚΤΩΡ επικεντρώνει τη δράση της στο πεδίο των παραχωρήσεων.

Οπως αναφέρει η Intrakat και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλός της Αλέξανδρος Εξάρχου, η εξέλιξη επιτρέπει στον όμιλο να ολοκληρώσει το σχέδιο για έναν ισχυρό πυλώνα στις κατασκευές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Intrakat διαθέτει πλέον ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων 5 δισ. (μαζί με της ΑΚΤΩΡ) στον τομέα των κατασκευών, των ΣΔΙΤ, των παραχωρήσεων και της ενέργειας, με χαρτοφυλάκιο 370 έργων σε εξέλιξη, συνδυαστικό ετήσιο κύκλο εργασιών 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και πάνω από 3.000 εργαζομένους.

Η συμφωνία εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ από τον Ομιλο Intrakat προβλέπει την καταβολή τιμήματος ύψους 100 εκατ. ευρώ το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ ποσό ύψους 114 εκατ. ευρώ, που αφορά ενδοομιλικές υποχρεώσεις της ΑΚΤΩΡ προς τον Ομιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, θα αποπληρωθεί σταδιακά από την ΑΚΤΩΡ με την εγγύηση της Intrakat σε 19 μήνες από την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Το συνολικό τίμημα της εξαγοράς διαμορφώνεται στα 110,8 εκατ. ευρώ. Θεωρητικά η Intrakat με το ανεκτέλεστο των 5 δισ. εμφανίζεται ισχυρός δεύτερος παίκτης στις μεγα-κατασκευές, με πρώτη τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που αναφέρει ανεκτέλεστο 5,7 δισ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνει την Εγνατία και την Αττική Οδό, και τρίτη τη Mytilineos, ακολουθούμενη από την Αβαξ με 2,7 δισ. Οπερ σημαίνει ότι το πεδίο ανταγωνισμού αναμένεται σκληρό και οι συμμαχίες απρόβλεπτες.

QOSHE - Η Intrakat και τυπικά δεύτερος ισχυρός πόλος των κατασκευών - Γιάννης Κιμπουρόπουλος
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Η Intrakat και τυπικά δεύτερος ισχυρός πόλος των κατασκευών

2 0
09.11.2023

Και τυπικά ολοκληρώνεται η εξαγορά του 100% της ΑΚΤΩΡ από την Intrakat με την έγκριση που έδωσε χθες Επιτροπή Ανταγωνισμού στη συγχώνευση των δύο εταιρειών. Με την απόφαση αυτή ολοκληρώνεται και ο εταιρικός μετασχηματισμός των δύο ομίλων, από τους οποίους η μεν Intrakat, υπό τον έλεγχο των Εξάρχου - Μπάκου - Καϋμενάκη, πλαισιωμένων από τους επίσης εφοπλιστές Γκότση και Αγγέλου, διεκδικεί αύξηση μεριδίου στην κατασκευαστική αγορά και τα μεγάλα δημόσια........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play