Η κυριαρχία του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στον κατασκευαστικό τομέα πιστοποιείται και στα αποτελέσματα α´ εξαμήνου που ανακοινώθηκαν χθες. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του ομίλου ανέρχεται στο επίπεδο ρεκόρ των 5,7 δισ. ευρώ, με το 70% να αφορά ιδιωτικά έργα, ενώ εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου από ΑΠΕ αυξήθηκε σε 1.225 MW στο τέλος Σεπτεμβρίου, από 905 MW στο τέλος του 2022.

Τα συνολικά έσοδα της ΓΕΚ στο εξάμηνο ανήλθαν σε 1,6 δισ. ευρώ, από 1,46 δισ. πέρσι, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν σε 250,2 εκατ. (από 218,1 εκατ.) και τα καθαρά κέρδη σε 54,7 εκατ. (από 34,3 εκατ, πέρσι). Η εταιρεία χαρακτηρίζει ορόσημο την ανάδειξή της σε προτιμητέο επενδυτή για την 25ετή παραχώρηση της Αττικής Οδού.

Ενδιαφέρουσα είναι η αναφορά της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην εκκρεμότητα με την παραχώρηση της Εγνατίας, για την οποία εκκρεμεί το κλείσιμο της συναλλαγής, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, ότι «έχουν προσκομιστεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου της Εγνατίας Οδού κι αναμένεται η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών από την πλευρά της Πολιτείας». Ο υπαινιγμός αφορά προφανώς και την υπογραφή της (αντιδημοφιλούς) υπουργικής απόφασης για αύξηση των διοδίων.

QOSHE - Κατασκευαστικό «απόθεμα» 5,7 δισ. για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Γιάννης Κιμπουρόπουλος
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Κατασκευαστικό «απόθεμα» 5,7 δισ. για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

3 0
26.09.2023

Η κυριαρχία του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στον κατασκευαστικό τομέα πιστοποιείται και στα αποτελέσματα α´ εξαμήνου που ανακοινώθηκαν χθες. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του ομίλου ανέρχεται στο επίπεδο ρεκόρ των 5,7 δισ. ευρώ, με το 70% να αφορά ιδιωτικά έργα, ενώ εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play