Στις 15 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θα δοθούν φέτος τα 31α AMVER Awards, που τιμούν ναυτιλιακές εταιρείες, πλοία και πληρώματα που έπαιξαν ενεργό ρόλο στη διαφύλαξη της ζωής των ναυτικών αξιοποιώντας το σύστημα AMVER, το οποίο παρακολουθεί ενεργά τα πλοία, εντοπίζει εγκαίρως πιθανά προβλήματα και ειδοποιεί τα κοντινά πλοία για παροχή βοήθειας και το οποίο υλοποιήθηκε στις 15 Απριλίου 1958, με τις προσπάθειες της Ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένων εκπροσώπων της εμπορικής ναυτιλίας.

Στη φετινή τελετή θα τιμηθούν 192 ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες με στόλο 2.057 πλοίων για τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία AMVER. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Propeller Club Πειραιά, σε συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών, και αναμένεται να παραβρεθούν περισσότεροι από 800 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα George J. Tsunis, Ελληνες πλοιοκτήτες και στελέχη, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ. Θα τους υποδεχτεί ο ναύαρχος Nathan Moore που θα είναι ο τελετάρχης.

Η ανάγκη για το σύστημα AMVER έγινε εμφανής κατά τη διάρκεια της καταστροφής του «Τιτανικού» το 1912. Καθώς οι φωτοβολίδες κινδύνου από τον «Τιτανικό» φώτισαν τον ουρανό, τα διερχόμενα πλοία τις θεώρησαν μέρος των εορτασμών επί του πλοίου. Δεν ήξεραν ότι το πλοίο μόλις είχε χτυπήσει σε ένα παγόβουνο. Αυτό υπογράμμισε την ανάγκη παρακολούθησης των πλοίων, εντοπισμού πιθανών προβλημάτων και κλήσης σκαφών που βρίσκονται στην περιοχή για βοήθεια. Στο σύστημα συμμετέχουν ενεργά περισσότερα από 11.000 διεθνή πλοία, ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεών του επεξεργάζεται 40.000 μηνύματα AMVER καθημερινά.

QOSHE - Στην Αθήνα η 31η απονομή των βραβείων Amver - Χριστίνα Παπασταθοπούλου
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Στην Αθήνα η 31η απονομή των βραβείων Amver

2 0
13.12.2023

Στις 15 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θα δοθούν φέτος τα 31α AMVER Awards, που τιμούν ναυτιλιακές εταιρείες, πλοία και πληρώματα που έπαιξαν ενεργό ρόλο στη διαφύλαξη της ζωής των ναυτικών αξιοποιώντας το σύστημα AMVER, το οποίο παρακολουθεί ενεργά τα πλοία, εντοπίζει εγκαίρως πιθανά προβλήματα και ειδοποιεί τα κοντινά πλοία για παροχή βοήθειας και το οποίο υλοποιήθηκε στις........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play