Γιατί δεν χαίρεται ο κόσμος και δεν χαμογελάει, πατέρα; Ενώ η «πιάτσα» προεξοφλεί ότι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ο οίκος αξιολόγησης DBRS θα είναι ο πρώτος από την «ιερά τετράδα» των οίκων που θα δώσει την πολυαναμενόμενη επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία, προσφέροντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευκαιρία να θριαμβολογήσει το Σάββατο, από το βήμα της ΔΕΘ, στο χρηματιστήριο χθες χύθηκε αίμα.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με πτώση 2,45% ενώ ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης έχασε σχεδόν 3%, σε μια μέρα που τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραφαν είτε άνοδο είτε οριακή πτώση. Πτώση πάνω από 4% κατάγραψε ο τραπεζικός δείκτης.

Η αξιολόγηση της DBRS την Παρασκευή και πολύ περισσότερο της Moody’s μία εβδομάδα μετά, στις 15/9, είναι οι σταθμοί γύρω από τους οποίους θα αναμετρηθούν αγοραστές και πωλητές στις συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου της Αθήνας. Και το ερώτημα είναι αν η χθεσινή μεγάλη πτώση κρύβει δεύτερες σκέψεις και αναστοχασμό των παικτών της αγοράς αφενός γύρω από τις βεβαιότητες για την πιστοληπτική αναβάθμιση και αφετέρου για τον πραγματικό αντίκτυπό της στις διαθέσεις των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων να ρίξουν χρήματα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στις μετοχές των εισηγμένων εταιρειών.

Φυσικά, «παιχνίδι» αναμένεται να γίνει μέχρι την Παρασκευή και γύρω από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Αν κρίνουμε πάντως από τη χθεσινή βουτιά στο Χ.Α., ακόμη και η ενθουσιασμένη με τον εκλογικό θρίαμβο της Ν.Δ. αγορά φαίνεται ότι κρατάει μικρό καλάθι.

QOSHE - «Βουτιά» 2,45% στο Χ.Α. παρά την αισιοδοξία για την επενδυτική βαθμίδα - Γιάννης Κιμπουρόπουλος
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

«Βουτιά» 2,45% στο Χ.Α. παρά την αισιοδοξία για την επενδυτική βαθμίδα

3 0
05.09.2023

Γιατί δεν χαίρεται ο κόσμος και δεν χαμογελάει, πατέρα; Ενώ η «πιάτσα» προεξοφλεί ότι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ο οίκος αξιολόγησης DBRS θα είναι ο πρώτος από την «ιερά τετράδα» των οίκων που θα δώσει την πολυαναμενόμενη επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία, προσφέροντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευκαιρία να θριαμβολογήσει το Σάββατο, από το βήμα της........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play