Δεν πήγε καλά ο πρώτος μήνας των χειμερινών εκπτώσεων για τα καταστήματα του Πειραιά, καθώς οι πωλήσεις κινήθηκαν σε χαμηλότερο επίπεδο, σε σύγκριση με την περσινή περίοδο, για το μεγαλύτερο ποσοστό των καταστημάτων, όπως προκύπτει από την έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά (ΕΣΠ) για την πορεία της αγοράς το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η οποία διενεργήθηκε με αυξημένη συμμετοχή.

Αναλυτικά, 6 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις κινήθηκαν πτωτικά σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, με την πλειονότητα να καταγράφει μείωση έως 20%. Στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά κινήθηκε 1 στις 5 επιχειρήσεις.

Στο ερώτημα πως κινήθηκαν οι πωλήσεις την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων, το 42,9% των ερωτηθέντων απάντησε πως κατέγραψε χαμηλότερες πωλήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ το 38,1% κινήθηκε στα ίδια επίπεδα. Δυσμενέστερο αποτέλεσμα καταγράφηκε και την Κυριακή 21/1, όπου πολλά καταστήματα επέλεξαν να παραμείνουν κλειστά, καθώς θεώρησαν άσκοπη τη λειτουργία τους τη συγκεκριμένη ημέρα.

Οι προσδοκίες της πλειονότητας των επιχειρήσεων για την πορεία των εκπτώσεων το επόμενο διάστημα κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ένα ποσοστό 20% διαβλέπει θετική την πορεία του τζίρου του τον μήνα Φεβρουάριο. Η έρευνα, σύμφωνα με τον ΕΣΠ, καταδεικνύει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο πως η αγορά συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον περιορισμό του διαθέσιμου προς κατανάλωση εισοδήματος, για την πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών.

QOSHE - Πτώση τζίρου στις χειμερινές εκπτώσεις - Χριστίνα Παπασταθοπούλου
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Πτώση τζίρου στις χειμερινές εκπτώσεις

5 0
01.02.2024

Δεν πήγε καλά ο πρώτος μήνας των χειμερινών εκπτώσεων για τα καταστήματα του Πειραιά, καθώς οι πωλήσεις κινήθηκαν σε χαμηλότερο επίπεδο, σε σύγκριση με την περσινή περίοδο, για το μεγαλύτερο ποσοστό των καταστημάτων, όπως προκύπτει από την έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά (ΕΣΠ) για την πορεία της αγοράς το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η οποία διενεργήθηκε με........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play