Ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του λιμένος Βόλου, με βασικό την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, που είχαν ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν 700.000 κυβ. μέτρα προσχώσεων μέσα στη λιμενολεκάνη και να μειωθεί το ωφέλιμο βάθος σε ορισμένα σημεία μέχρι και δύο μέτρα, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ), Σωκράτης Αναγνώστου, με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Αθανάσιο Ζηλιακόπουλο.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επισκέφτηκε τον ΟΛΒ τη Δευτέρα και ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του ΟΛΒ, ενώ επαναδιατυπώθηκε η αναγκαιότητα της σιδηροδρομικής σύνδεσης και της εισόδου του σιδηροδρόμου στον λιμένα και στις προβλήτες, αλλά και της γενικότερης βελτίωσης του σιδηροδρομικού δικτύου. Επίσης εν όψει και της αξιοποίησης του λιμανιού και της μεταφοράς του πλειοψηφικού πακέτου σε επενδυτή, έγινε αναλυτικά συζήτηση για την πορεία των διαδικασιών.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής για το 67% του ΟΛΒ έναντι τιμήματος 51 εκατ. ευρώ. Ωστόσο η πώληση δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς έχουν υποβληθεί προσφυγές στο ΣτΕ κατά του διαγωνισμού από κοινοπραξίες που είχαν λάβει μέρος στον διαγωνισμό.

Η δυναμική της αγοράς των logistics ήταν ακόμα ένα θέμα που τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων, καθώς, όπως αναφέρθηκε από τον κ. Αναγνώστου, ο ΟΛΒ έχει εκσυγχρονίσει το σύστημα logistics με αυτοματοποιημένο πρόγραμμα διαχείρισης των containers, μέσω του οποίου είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή η πληροφορία αναφορικά με τον αριθμό και το είδος των εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονται στο λιμάνι.

QOSHE - Ενημέρωση ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι του Βόλου - Χριστίνα Παπασταθοπούλου
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ενημέρωση ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι του Βόλου

4 0
31.01.2024

Ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του λιμένος Βόλου, με βασικό την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, που είχαν ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν 700.000 κυβ. μέτρα προσχώσεων μέσα στη λιμενολεκάνη και να μειωθεί το ωφέλιμο βάθος σε ορισμένα σημεία μέχρι και δύο μέτρα, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ), Σωκράτης Αναγνώστου, με τον........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play