Μια προσωρινή λύση για τη δύσκολη ακτοπλοϊκή γραμμή, Λαύριο-Αγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα, τους χειμερινούς μήνες, καθώς δεν επιλέγεται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες λόγω χαμηλής κίνησης, βρήκε το υπουργείο Ναυτιλίας. Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ανεμος» της εταιρείας Aegean Sea Lines του Ομίλου Ευγενίδη θα εκτελεί από αύριο Πέμπτη το συγκεκριμένο δρομολόγιο, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η δρομολόγηση του «Ανεμος» είναι προσωρινή λύση μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του υπουργείου Ναυτιλίας για την ανάδειξη νέου αναδόχου-εταιρείας και πλοίου για τη γραμμή, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την Aegean Sea Lines, το «Ανεμος» θα εκτελεί το δρομολόγιο τουλάχιστον μέχρι τις 29/2/2024. Το δρομολόγιο εκτελούσε μέχρι τον Δεκέμβριο το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Aqua Blue» της εταιρείας Seajet, ωστόσο η εταιρεία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη συνέχιση. «Με αυτή την κίνηση, η Aegean Sea Lines δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της στους νησιώτες και στα νησιά της άγονης γραμμής του Βόρειου Αιγαίου, που ξαφνικά έμειναν χωρίς καμία σύνδεση τους δύσκολους χειμερινούς μήνες», τονίζει η πλοιοκτήτρια εταιρεία και σημειώνει ότι η ενέργειά της να αναλάβει προσωρινά μια ζημιογόνο γραμμή εκτός των κύριων δρομολογίων της στις Κυκλάδες «είναι αποτέλεσμα της αξιοπιστίας της εταιρείας στις ανάγκες στήριξης της νησιωτικότητας και της σταθερής σύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική χώρα».

QOSHE - Προσωρινά με το «Ανεμος» η γραμμή Λαύριο-Αγ. Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα - Χριστίνα Παπασταθοπούλου
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Προσωρινά με το «Ανεμος» η γραμμή Λαύριο-Αγ. Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα

2 0
11.01.2024

Μια προσωρινή λύση για τη δύσκολη ακτοπλοϊκή γραμμή, Λαύριο-Αγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα, τους χειμερινούς μήνες, καθώς δεν επιλέγεται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες λόγω χαμηλής κίνησης, βρήκε το υπουργείο Ναυτιλίας. Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ανεμος» της εταιρείας Aegean Sea Lines του Ομίλου Ευγενίδη θα εκτελεί από αύριο Πέμπτη το συγκεκριμένο........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play