Εξάμηνη παράταση, μέχρι τις 30/6/2024, δόθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας στον χρόνο εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος 83/2022 με το οποίο ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές σχεδίασης και κατασκευής των ρυμουλκών πλοίων υπό ελληνική σημαία.

Αυτό έκανε γνωστό η Πανελλήνια Ενωση Πλοιοκτητών - Εφοπλιστών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών Πλοίων «Αγιος Νικόλαος», η οποία επισήμανε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας κατανόησε τα λογικά επιχειρήματα μιας πλειάδας φορέων της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας και προώθησε στη Βουλή σχετική τροπολογία, καθώς η μεγάλη πλειονότητα των υπό ελληνική σημαία ρυμουλκών πλοίων, που εξυπηρετούν σήμερα τα πλοία που καταπλέουν στα ελληνικά λιμάνια από την 1η Ιανουαρίου 2024, δεν θα παρείχαν υπηρεσίες ρυμούλκησης. Και αυτό γιατί τόσο η προθεσμία που έθεσε ο συγκεκριμένος κανονισμός, καθώς και οι ασαφείς και αδικαιολόγητες απαιτήσεις που θέτει, δεν ήταν δυνατόν να ικανοποιηθούν από τα περισσότερα από τα ρυμουλκά.

Παράλληλα διευκρινίζει ότι και οι κανονισμοί περί ρυμούλκησης -που κατά εξουσιοδότηση των διατάξεων του Π.Δ. 83/2022 θα πρέπει να εκδοθούν από τους Φορείς Διοίκησης των λιμένων και λιμενικών εγκαταστάσεων- θα πρέπει να έχουν συνεπώς και αυτοί ημερομηνία έναρξης ισχύος την 30/6/2024 και φυσικά θα πρέπει να τεθούν υπόψη των πλοιοκτητών των ρυμουλκών πλοίων σε χρόνο ικανό και επαρκή προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα συμμόρφωσης/προσαρμογής.

Οπως αναφέρει, «θεωρούμε δε βέβαιο ότι και ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης, τηρώντας τη νέα προθεσμία συμμόρφωσης των ρυμουλκών, θα ενημερώσει τόσο τους χρήστες, όσο και τους πλοιοκτήτες των ρυμουλκών για τη νέα ημερομηνία ισχύος του κανονισμού που μόλις προ ολίγων ημερών εξέδωσε αιφνιδιαστικά, με απαιτήσεις προδιαγραφών πολύ πέραν των προβλεπομένων εκ του Κανονισμού του Π.Δ. 83/2022 και μάλιστα με απαίτηση άμεσης εφαρμογής».

Η ένωση τονίζει για μια ακόμη φορά ότι το Π.Δ. 83/2022, που θεσπίστηκε χωρίς διαδικασίες πραγματικής και διαδραστικής διαβούλευσης με τους φορείς της ναυτιλιακής κοινότητας, θα πρέπει να επανεξεταστεί διότι «βρίθει ασαφειών, υπερβολών και σφαλμάτων, ώστε να αποτελέσει ένα σαφές κανονιστικό πλαίσιο». Και αυτό να «συμβάλλει πραγματικά στον εκσυγχρονισμό του κλάδου παροχής υπηρεσιών ρυμούλκησης και όχι να λειτουργεί ως εργαλείο αποκλεισμού από την αγορά της πλειοψηφίας των ρυμουλκών, προκειμένου να ευνοηθούν συμφέροντα που θα ελέγξουν την αγορά και θα διαμορφώσουν την κατάσταση και τις τιμές κατά το δοκούν».

Με ικανοποίηση υποδέχτηκε η Ενωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ) την απόφαση της παράτασης, χαρακτηρίζοντάς τη «απόλυτα ορθολογική και αναγκαία» προκειμένου να γίνει η όποια συμμόρφωση. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως εξηγεί η ΕΕΝΜΑ, οι συνέπειες για τη ναυτιλία και ειδικότερα για τα πλοία της shortsea ναυτιλίας, που πραγματοποιούν συχνούς και τακτικούς καταπόπλους σε λιμάνια, λιμενικές εγκαταστάσεις, διυλιστήρια κ.λπ. θα ήταν σοβαρές, αφού θα μειωνόταν σημαντικά ο στόλος των υπαρχόντων ρυμουλκών και, εκτός των υπέρμετρων καθυστερήσεων, αναμφίβολα στη συνέχεια θα αυξανόταν σημαντικά το κόστος των ρυμουλκικών εργασιών.

QOSHE - Εξάμηνη παράταση για τα ρυμουλκά - Χριστίνα Παπασταθοπούλου
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Εξάμηνη παράταση για τα ρυμουλκά

2 1
05.01.2024

Εξάμηνη παράταση, μέχρι τις 30/6/2024, δόθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας στον χρόνο εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος 83/2022 με το οποίο ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές σχεδίασης και κατασκευής των ρυμουλκών πλοίων υπό ελληνική σημαία.

Αυτό έκανε γνωστό η Πανελλήνια Ενωση Πλοιοκτητών - Εφοπλιστών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών Πλοίων «Αγιος Νικόλαος», η οποία επισήμανε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας κατανόησε τα λογικά επιχειρήματα μιας πλειάδας φορέων της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας και προώθησε στη Βουλή σχετική τροπολογία, καθώς η μεγάλη πλειονότητα των υπό ελληνική σημαία ρυμουλκών πλοίων, που εξυπηρετούν σήμερα τα πλοία που καταπλέουν στα ελληνικά λιμάνια από την 1η Ιανουαρίου 2024, δεν θα παρείχαν υπηρεσίες........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play