Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα 29 Δεκεμβρίου 2023, η ηλεκτρονική εφαρμογή «e-CharterPermission» στον ιστότοπο https://echarter.yna.gov.gr, η οποία διευκολύνει τον κλάδο του yachting.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η εφαρμογή είναι μια απλοποιημένη διαδικασία, μέσω υπηρεσίας μιας στάσης, που θα διευκολύνει τη δραστηριοποίηση του yachting στην Ελλάδα και παράλληλα, μέσω της λειτουργίας της, θα καταστεί εφικτή η καταγραφή, η παρακολούθηση και ο έλεγχος της πραγματικής δραστηριοποίησης των πλοίων που αφορά η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι η απελευθέρωση των δυνάμεων του θαλάσσιου τουρισμού θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του εγχώριου Cluster του yachting, στον πολλαπλασιασμό των θέσεων εργασίας, στην κινητροδότηση των commercial yachts για homeporting σε ελληνικούς λιμένες και γενικότερα στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Συγκεκριμένα, μέσω του "e-CharterPermission" εκδίδεται, ηλεκτρονικά, η «Άδεια εκναύλωσης ορισμένης ισχύος επαγγελματικού πλοίου αναψυχής αναγνωρισμένου σύμφωνα με το δίκαιο άλλης χώρας – Charter Permission», η οποία αφορά σε επαγγελματικά πλοία αναψυχής, υπό ξένη σημαία άνω των 35 μ., στα οποία παρέχεται δικαίωμα εκμετάλλευσης στην Ελλάδα, υπό όρους και προϋποθέσεις.

Οι δύο κατηγορίες της Άδειας είναι η τύπου "Charter Permission", για σύμβαση ολικής ναύλωσης που εκτελείται, εξ' ολοκλήρου, εντός της 28 ημέρες, στοιχείο δυναμικό, με πρόβλεψη τροποποίησης.

QOSHE - Σε λειτουργία ηλεκτρονική εφαρμογή που διευκολύνει τον κλάδο του yachting - Χριστίνα Παπασταθοπούλου
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Σε λειτουργία ηλεκτρονική εφαρμογή που διευκολύνει τον κλάδο του yachting

2 8
30.12.2023

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα 29 Δεκεμβρίου 2023, η ηλεκτρονική εφαρμογή «e-CharterPermission» στον ιστότοπο https://echarter.yna.gov.gr, η οποία διευκολύνει τον κλάδο του yachting.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η εφαρμογή είναι μια απλοποιημένη διαδικασία, μέσω υπηρεσίας μιας στάσης, που θα διευκολύνει τη δραστηριοποίηση του yachting στην Ελλάδα και........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play