Εάν συνεχιστεί η διαταραχή με τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα σε εμπορικά πλοία που διέρχονται από τη Διώρυγα του Σουέζ, με προορισμό τη Μεσόγειο και το λιμάνι του Πειραιά, οι επιπτώσεις σε κόστος για το θαλάσσιο εμπόριο και την ευρωπαϊκή οικονομία θα είναι πολύ μεγάλες. Αυτή είναι η εκτίμηση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΠ) Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος σημειώνει πως η μηνιαία διέλευση καθαρού φορτίου από το Σουέζ είναι άνω των 100 εκατ. τόνων που αντιστοιχεί σε 1,4 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, πλήττοντας, πρωτίστως, το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, τον Πειραιά, που υποδέχεται εβδομαδιαίως 50.000 κοντέινερ διερχόμενα από το Σουέζ.

Σε αναμονή, λοιπόν, των εξελίξεων, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ εύχεται να υπάρξει ταχεία αποκλιμάκωση της έντασης και να αποφευχθεί η «τέλεια καταιγίδα» κόστους και χρόνου μεταφοράς εμπορευμάτων, που προβλέπει πως το παγκόσμιο εμπόριο μεταφοράς αγαθών με κοντέινερ θα συρρικνωθεί κατά 3%. «Διανύουμε μια περίοδο που το παγκόσμιο εμπόριο έχει ανάγκη από ηρεμία και η εφοδιαστική αλυσίδα δεν επιθυμεί γεωπολιτικές καταστάσεις, που εντείνουν τις πληθωριστικές πιέσεις» αναφέρει και εκφράζει την ελπίδα, πως το ένα κακό δεν θα φέρει το άλλο και πως το «ντόμινο» της αύξησης των ναύλων, του μεταφορικού κόστους των προϊόντων, των καθυστερήσεων παράδοσης και των ανατιμήσεων αγαθών θα είναι περιορισμένης και ελεγχόμενης εμβέλειας. Τέλος, θεωρεί πως, σωστά, η Ελλάδα αποφάσισε να συμμετάσχει στη πολυεθνική επιχείρηση «Θεματοφύλακας της Ευημερίας», ώστε να αποκατασταθεί σύντομα η κανονικότητα και η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

QOSHE - Η κρίση στο Σουέζ πλήττει πρωτίστως το λιμάνι του Πειραιά - Χριστίνα Παπασταθοπούλου
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Η κρίση στο Σουέζ πλήττει πρωτίστως το λιμάνι του Πειραιά

3 1
30.12.2023

Εάν συνεχιστεί η διαταραχή με τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα σε εμπορικά πλοία που διέρχονται από τη Διώρυγα του Σουέζ, με προορισμό τη Μεσόγειο και το λιμάνι του Πειραιά, οι επιπτώσεις σε κόστος για το θαλάσσιο εμπόριο και την ευρωπαϊκή οικονομία θα είναι πολύ μεγάλες. Αυτή είναι η εκτίμηση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΠ) Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος σημειώνει πως........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play