Η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει ελληνική πολεμική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα προκαλεί πολλές αντιδράσεις και διαφωνίες. Μία από αυτές είναι του ναυτεργατικού σωματείου ΠΕΝΕΝ (ναύτες), η διοίκηση του οποίου υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή «συνιστά μία ακόμη πράξη εντονότερης εμπλοκής της χώρας μας στην έκρυθμη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Αποτελεί ενέργεια η οποία είναι απόλυτα ενταγμένη στα τυχοδιωκτικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ισραήλ και εγκυμονεί θανάσιμο κίνδυνο για το στρατιωτικό δυναμικό που θα στελεχώσει την ελληνική φρεγάτα».

Η ΠΕΝΕΝ σχολιάζει ότι, αντίθετα με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, η πολυεθνική ναυτική δύναμη, όχι μόνο δεν αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, αλλά αντίθετα πυροδοτεί ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους γι’ αυτήν. «Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εκδώσει άμεσα ανακοίνωση για την αναβαθμισμένη επικινδυνότητα της περιοχής και στο εξής κανένα ελληνικό και ελληνόκτητο πλοίο δεν πρέπει να διαπλέει σε αυτήν την περιοχή», σημειώνει και προσθέτει ότι σε διαφορετική περίπτωση η ίδια η κυβέρνηση θα έχει εγκληματικές ευθύνες, είτε για πολεμική εμπλοκή της φρεγάτας, είτε πλοίων ελληνικών συμφερόντων. «Κανένας στρατιώτης, κανένας ναυτεργάτης στο στόμα του λύκου» δηλώνει η ΠΕΝΕΝ και ζητά την ακύρωση της ελληνικής στρατιωτικής αποστολής και τη διαφύλαξη της ζωής των ναυτεργατών.

QOSHE - Ακύρωση στρατιωτικών αποστολών ζητά η ΠΕΝΕΝ - Χριστίνα Παπασταθοπούλου
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ακύρωση στρατιωτικών αποστολών ζητά η ΠΕΝΕΝ

3 0
28.12.2023

Η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει ελληνική πολεμική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα προκαλεί πολλές αντιδράσεις και διαφωνίες. Μία από αυτές είναι του ναυτεργατικού σωματείου ΠΕΝΕΝ (ναύτες), η διοίκηση του οποίου υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή «συνιστά μία ακόμη πράξη εντονότερης εμπλοκής της χώρας μας στην έκρυθμη περιοχή της........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play