Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, στον Νέο Μόλο Δραπετσώνας. Αυτή τη φορά ο άτυχος ήταν ένας 45χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος (ύπαρχος) φορτηγού πλοίου, σημαίας Νήσων Μάρσαλ. Το πρωί της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου ενημερώθηκε το Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ότι τραυματίστηκε ναυτικός κατά τη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησης του πλοίου στον Νέο Μόλο Δραπετσώνας. Κατά τη διαδικασία μεθόρμισης του πλοίου από την πλωτή δεξαμενή Περάματος, ο 45χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στο δεξί μέρος του σώματός του, κατόπιν θραύσης του πρωραίου κάβου που συγκρατούσε το πλοίο σε ένα από τα τρία ρυμουλκά. Ο ναυτικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΟΛΠ στο Αττικό Νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις, απ’ όπου και εξήλθε. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή.

Σημειώνεται ότι είναι το τρίτο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε μέσα στον Δεκέμβριο και το οποίο γίνεται γνωστό φυσικά. Στις 12 Δεκεμβρίου 38χρονος, μέλος πληρώματος (ειδικότητας καθαριστή μηχανής) επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου και ενώ το πλοίο ελλιμενιζόταν στο λιμάνι της Ελευσίνας, κατά τη διάρκεια της εργασίας του μέσα στον χώρο του μηχανοστασίου γλίστρησε, με αποτέλεσμα την πτώση του και τον τραυματισμό του στη μέση. Στις 5 Δεκεμβρίου τραυματίστηκε 31χρονος λιμενεργάτης του ΟΛΘ κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών επί κρηπιδώματος στον λιμένα Θεσσαλονίκης. Ο 31χρονος τραυματίστηκε στο δεξί άνω άκρο κατά τη διάρκεια εργασιών εκφόρτωσης μερών ανεμογεννητριών από πλοίο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς».

QOSHE - Εργατικό ατύχημα στον Νέο Μόλο Δραπετσώνας - Χριστίνα Παπασταθοπούλου
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Εργατικό ατύχημα στον Νέο Μόλο Δραπετσώνας

2 0
28.12.2023

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, στον Νέο Μόλο Δραπετσώνας. Αυτή τη φορά ο άτυχος ήταν ένας 45χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος (ύπαρχος) φορτηγού πλοίου, σημαίας Νήσων Μάρσαλ. Το πρωί της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου ενημερώθηκε το Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ότι τραυματίστηκε ναυτικός κατά τη διάρκεια χειρισμών........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play