Αποκλείστηκαν από τη χορήγηση του επιδόματος των Χριστουγέννων οι μετεκπαιδευόμενοι ναυτικοί (μηχανικοί) στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού ΚΕΣΕΝ - Μηχανικών, όπως κάνει γνωστό το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΜΕΝ (μηχανικοί). Με επιστολή της ενημερώνει για το θέμα τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη, και καταγράφει το πώς και γιατί έγινε αυτός ο αποκλεισμός, για τον οποίο ουδεμία ευθύνη φέρνουν οι ναυτικοί - μηχανικοί.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ΠΕΜΕΝ, με βάση την εγκύκλιο και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος, προβλέπεται ότι οι μετεκπαιδευόμενοι στο ΚΕΣΕΝ πρέπει να καταθέσουν μεταξύ των δικαιολογητικών: «Βεβαιώσεις κύκλου σπουδών σε ΚΕΣΕΝ που πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν πριν την 25/11/2023». Ωστόσο, η έναρξη των μαθημάτων για την απόκτηση διπλωμάτων Α’ και Β’ Μηχανικών του ΚΕΣΕΝ, που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Σεπτεμβρίου, αναβλήθηκε και πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, με αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου Ναυτιλίας, όπως υποστηρίζει το σωματείο. Αυτή η καθυστέρηση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στον επαγγελματικό και οικονομικό προγραμματισμό των μετεκπαιδευομένων και είχε ως αποτέλεσμα τη μη καταβολή του επιδόματος των Χριστουγέννων.

Η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και των υπηρεσιών του, για την καταβολή του επιδόματος των Χριστουγέννων στους συνάδελφους της μηχανικούς, που δεν φέρουν καμία ευθύνη για την τροποποίηση των ημερομηνιών στους κύκλους μαθημάτων του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών..

QOSHE - Χωρίς επίδομα Χριστουγέννων οι μετεκπαιδευόμενοι ναυτικοί μηχανικοί - Χριστίνα Παπασταθοπούλου
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Χωρίς επίδομα Χριστουγέννων οι μετεκπαιδευόμενοι ναυτικοί μηχανικοί

3 0
23.12.2023

Αποκλείστηκαν από τη χορήγηση του επιδόματος των Χριστουγέννων οι μετεκπαιδευόμενοι ναυτικοί (μηχανικοί) στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού ΚΕΣΕΝ - Μηχανικών, όπως κάνει γνωστό το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΜΕΝ (μηχανικοί). Με επιστολή της ενημερώνει για το θέμα τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη, και καταγράφει το πώς και γιατί έγινε αυτός ο αποκλεισμός, για........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play