Αναταραχή στην ελληνική ακτοπλοΐα αλλά και στο συνδικαλιστικό όργανο των ναυτεργατών, την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας ότι ο πλοιοκτήτης Μάριος Ηλιόπουλος προχώρησε στην ίδρυση του Συνδέσμου Ταχυπλόων και Κρουαζιεροπλοίων. Σύμφωνα με την ΠΝΟ, σε αυτόν σε πρώτη φάση συμμετέχουν η εταιρεία του κ. Ηλιόπουλου Seajets, η εταιρεία Alpha Lines και ένα πλοίο της Golden Star Ferries. Να σημειώσουμε ότι η Seajets αποχώρησε το 2021 από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), που είναι ο φορέας εκπροσώπησης του κλάδου των επιβατηγών πλοίων στην Ελλάδα.

Η ΠΝΟ, με μια σκληρή ανακοίνωση, προχωρά σε καταγγελίες κατά του πλοιοκτήτη Μάριου Ηλιόπουλου, αλλά και κατά του υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς όπως ισχυρίζεται «υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι στη δημιουργία του συνδέσμου συνέπραξαν και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου» και προειδοποιεί: «Σταθερός και θεσμικός συνομιλητής της ομοσπονδίας μας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και γενικά τα συλλογικά θέματα, που αφορούν τους όρους ναυτολόγησης και εργασίας επί των πλοίων, τις συνθέσεις των μελών του πληρώματος αυτών και τα ζητήματα που αφορούν την ενδιαίτηση των ναυτικών μας στα πλοία, καθώς και τον τρόπο επίλυσης των διαφορών μεταξύ πλοιάρχου – πληρώματος και εφοπλιστών, είναι ο ΣΕΕΝ, ο οποίος και εκπροσωπεί, σύμφωνα με τον νόμο, το σύνολο τόσο των ακτοπλοϊκών όσο και των μεσογειακών – τουριστικών πλοίων».

Επισημαίνει ακόμα ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε και αποτελεί “casus belli” η προσπάθεια κατάργησης του 10ωρου και των διπλών πληρωμάτων –όπου χρειάζεται– στα ταχύπλοα σκάφη. Οι κατά καιρούς κορόνες του πρωτοστάτη δημιουργίας του άνω συνδέσμου Μάριου Ηλιόπουλου, περί καταργήσεως του πιστοποιητικού ελληνομάθειας και ότι θα φέρνει όποιον θέλει και ότι θα ναυτολογεί όποιον θέλει και με όσα λεφτά θέλει, αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός και απαρχή σύγκρουσης και δυναμικών κινητοποιήσεων». Τέλος προειδοποιεί τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας να απέχει από κάθε πράξη σχετικά με τον νέο σύνδεσμο.

Σημειώνεται ότι ο ΣΕΕΝ ιδρύθηκε το 1921 με αρχική επωνυμία «Πανελλήνιος Ακτοπλοϊκή Ενωσις» με πρώτο πρόεδρο τον Λεωνίδα Εμπειρίκο. Το 2004 μετονομάστηκε σε Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και από τον Σεπτέμβριο του 2023 έχει πρόεδρο τον Διονύσιο Θεοδωράτο.

QOSHE - Αντιδράσεις για τον Σύνδεσμο Ταχυπλόων και Κρουαζιεροπλοίων - Χριστίνα Παπασταθοπούλου
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Αντιδράσεις για τον Σύνδεσμο Ταχυπλόων και Κρουαζιεροπλοίων

3 0
18.12.2023

Αναταραχή στην ελληνική ακτοπλοΐα αλλά και στο συνδικαλιστικό όργανο των ναυτεργατών, την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας ότι ο πλοιοκτήτης Μάριος Ηλιόπουλος προχώρησε στην ίδρυση του Συνδέσμου Ταχυπλόων και Κρουαζιεροπλοίων. Σύμφωνα με την ΠΝΟ, σε αυτόν σε πρώτη φάση συμμετέχουν η εταιρεία του κ. Ηλιόπουλου Seajets, η εταιρεία Alpha Lines και ένα πλοίο της Golden Star Ferries. Να σημειώσουμε ότι η Seajets αποχώρησε το 2021 από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), που είναι ο φορέας........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play