Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές των δικαιούχων του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου, οι οποίες έχουν «παγώσει» εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο αυτές θα γίνουν με το «σταγονόμετρο» καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, από σήμερα θα ξεκινήσουν να πληρώνονται οι δικαιούχοι νησιώτες για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2022, δηλαδή δεν θα εξοφληθεί ούτε καν το 2022, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2024, κατά τη διάρκεια του οποίου θα αποπληρωθούν και κάποιοι μήνες του 2023. Επίσης από σήμερα θα πληρωθούν τα καύσιμα των πολιτών για το πρώτο 4μηνο του 2023 και των επιχειρήσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ωστόσο, όσον αφορά τις περίπου 632 επιχειρήσεις, που δικαιούνται το μέτρο, οι πληρωμές εξακολουθούν να είναι «παγωμένες», καθώς συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στα τιμολόγια, έπειτα από σειρά καταγγελιών, και πριν αυτοί ολοκληρωθούν δεν πρόκειται να καταβληθούν χρήματα. Οι πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους έχουν προκαλέσει την οργή των νησιωτών αλλά και των εκπροσώπων φορέων, που συχνά-πυκνά εκδηλώνουν την αγανάκτησή τους στο υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και με παρεμβάσεις τους στα ΜΜΕ, ενώ το θέμα έχει έρθει και στη βουλή με ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης.

QOSHE - Με το σταγονόμετρο το Μεταφορικό Ισοδύναμο - Χριστίνα Παπασταθοπούλου
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Με το σταγονόμετρο το Μεταφορικό Ισοδύναμο

2 0
15.12.2023

Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές των δικαιούχων του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου, οι οποίες έχουν «παγώσει» εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο αυτές θα γίνουν με το «σταγονόμετρο» καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, από σήμερα θα ξεκινήσουν να πληρώνονται οι δικαιούχοι νησιώτες για τους μήνες Οκτώβριο και........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play