Με καθυστέρηση πολλών ημερών από τις πρώτες καταγγελίες, που ανέδειξε με δήλωσή της η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Εφη Αχτσιόγλου, ότι ενώ η Θεσσαλία πνιγόταν στις λάσπες και θρηνούσε τους πρώτους νεκρούς των πλημμυρών, εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων προχωρούσαν σε δεκάδες πλειστηριασμούς ακινήτων, η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ανέστειλε τους πλειστηριασμούς στην περιοχή.

Προβλέπεται πάγωμα των πλειστηριασμών και κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις, αποβολές, προσωποκρατήσεις) μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, ενώ ακυρώνονται και όσες ανάλογες πράξεις έχουν γίνει από τις 6 Σεπτεμβρίου.

Με καθυστέρηση η ένωση των servicers (Ενωση Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις) ανακοίνωσε «πρωτοβουλίες υπέρ των πληγέντων από φυσικές καταστροφές», υποσχόμενη «αναστολή τηλεφωνικών επικοινωνιών με τους δανειολήπτες στις περιοχές που έχουν πληγεί, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα» και «αναστολή κάθε ενέργειας αναγκαστικής εκτέλεσης στις πληττόμενες περιοχές» (υποχρεωτικό και αυτονόητο, αφού έχει ήδη νομοθετηθεί με την ΠΝΠ).

Στην περιφέρεια της πλημμυρισμένης Θεσσαλίας ήταν προγραμματισμένοι (αλλά σε αναστολή από χθες) 896 πλειστηριασμοί ακινήτων, στην πλειονότητά τους κατοικιών αξίας κάτω των 300.000 ευρώ. Φυσικά, δεν είναι σαφές πόσα από τα ακίνητα αυτά ενδέχεται να έχουν ήδη πληγεί από τις πλημμύρες και να είναι χωμένα στη λάσπη. Αλλά το βασικό ερώτημα που προκύπτει από την ΠΝΠ της κυβέρνησης (ή από τη… γενναιοδωρία των servicers) είναι το εξής: Τι πιστεύουν και η μεν και οι δε ότι θα έχει αλλάξει στην πλημμυρόπληκτη Θεσσαλία σε δυο μήνες, ώστε να ξεπαγώσουν οι πλειστηριασμοί;

QOSHE - Δίμηνο πάγωμα πλειστηριασμών. Και μετά; - Γιάννης Κιμπουρόπουλος
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Δίμηνο πάγωμα πλειστηριασμών. Και μετά;

2 0
13.09.2023

Με καθυστέρηση πολλών ημερών από τις πρώτες καταγγελίες, που ανέδειξε με δήλωσή της η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Εφη Αχτσιόγλου, ότι ενώ η Θεσσαλία πνιγόταν στις λάσπες και θρηνούσε τους πρώτους νεκρούς των πλημμυρών, εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων προχωρούσαν σε δεκάδες πλειστηριασμούς ακινήτων, η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ανέστειλε τους πλειστηριασμούς στην........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play