Την καθόλου τιμητική συμμετοχή της στην ομάδα χωρών-μελών της Ε.Ε. με τα υψηλότερα ποσοστά ενεργειακής φτώχειας κατέγραψε η Ελλάδα το 2022. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από χθεσινή ανακοίνωση της Eurostat, στον δείκτη φτώχειας-ποσοστό του πληθυσμού που δεν μπορεί να κρατήσει το σπίτι του ζεστό ο ελληνικός δείκτης είναι 18,7%, υπερδιπλάσιος του μέσου ποσοστού των χωρών-μελών της Ε.Ε. που είναι 9,3%.

Πρόκειται για έναν εκ των βασικών δεικτών φτώχειας και είναι απολύτως ενδεικτικός του γενικού επιπέδου ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση την ανακοίνωση της Eurostat:

● Μεσοσταθμικά στο σύνολο των χωρών-μελών της Ε.Ε., το 9,3% του πληθυσμού δεν είχε τη δυνατότητα να κρατήσει το σπίτι του ζεστό το 2022. Παρά τον ήπιο χειμώνα πέρυσι στις περισσότερες χώρες-μέλη της Ε.Ε., το ποσοστό αυξήθηκε κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2021.

● Στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 18,7%. Ετσι, κατατάσσεται στην πρώτη «ταχύτητα», πίσω μόνο από τη Βουλγαρία (22,5%) και την Κύπρο (19,2%).

Καθώς οι πιθανότητες ο φετινός χειμώνας να είναι λιγότερο ήπιος είναι αυξημένες και τα εισοδήματα απαξιώνονται από τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό και την επιβράδυνση-ύφεση των οικονομιών της Ε.Ε., αναμένεται νέα επιδείνωση του σχετικού δείκτη το 2023.

QOSHE - Στην πρώτη ταχύτητα της ενεργειακής φτώχειας στην Ε.Ε. - Πάνος Κοσμάς
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Στην πρώτη ταχύτητα της ενεργειακής φτώχειας στην Ε.Ε.

4 3
12.09.2023

Την καθόλου τιμητική συμμετοχή της στην ομάδα χωρών-μελών της Ε.Ε. με τα υψηλότερα ποσοστά ενεργειακής φτώχειας κατέγραψε η Ελλάδα το 2022. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από χθεσινή ανακοίνωση της Eurostat, στον δείκτη φτώχειας-ποσοστό του πληθυσμού που δεν μπορεί να κρατήσει το σπίτι του ζεστό ο ελληνικός........

© EFSYN - Ελληνική οικονομία


Get it on Google Play